Eredmény

2021.11.16. 21:35

Hihetetlen és bravúros győzelmet arattak a tatabányai kézisek a svájci csapat ellen

Megszerezte első győzelmét a Tatabánya kézilabdacsapata az EHF Európa Ligában, miután nyolc góllal verte svájci ellenfelét.

Kemma.hu

Az első két Európa-Liga mérkőzését bántóan simán elveszítő Tatabánya remekül kezdett az ellen a Schaffhausen ellen, amelytől az előző szezonban ugyanebben a sorozatban oda-vissza kikapott. Ezúttal más volt a helyzet: a végig szenzációsan játszó Győri Mátyás vezetésével támadásban gólerősen, védekezésben pedig precízen, keményen és hatékonyan tette a dolgát a Bányász. Mindenki hozzátette a magáét az első félidei kitűnő teljesítményéhez: a Grundfos öt mezőnyjátékosa is eredményes volt (legalább kétszer), a kapuban a végül 48 százalékos védési hatékonyságot produkáló Bartucz László folyamatosan parádézott, de társa, Piotr Wyszomirski is kifogott két büntetőt (ketten együtt ötből négyet!), bár megjegyzendő, hogy az ellenfél kapusa, Kristian Pilipovic is remekül védett.

A második játékrészben ott folytatta a Tatabánya, ahol az elsőben abbahagyta és a 40. percben már 21-13-ra vezetett. Ezt követően jött egy hullámvölgy, a Grundfos nem tudott mit kezdeni a Schaffhausen nyitott védekezésével, a svájciak pedig zsinórban öt gólt lőttek. A találkozó vége aztán már ismét a remeklő, egymás után hét gólt szerző Djukics-csapaté volt, aminek a vége sima hazai győzelem lett.

A Tatabánya majdnem két év után nyert ismét nemzetközi kupamérkőzést.

– Régóta ismerem a Schaffhausent, amely jó kézilabdát játszik. Hozzájuk hasonlóan mi is kicsit kevesen voltunk ma. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk kiemelkedő volt, de támadásban is előreléptünk. Köszönjük szurkolóink biztatását, ők ismét kitettek magukért – fejtette ki véleményét a mérkőzésről Dragan Djukics, a tatabányai kézilabdacsapat edzője.

Adalsteinn Eyjolfsson, a Schaffhausen edzője elmondta, hogy csapata védekezésével nagyjából elégedett volt, ám támadásban viszont sok labdát adtak és lőttek el, miközben a Tatabánya kapusa remekelt. A hiányzóik mellett több játékosa sem tudott százszázalékos állapotban pályára lépni.

Kézilabda, EHF Európa Liga, D-csoport, férfi, 3. forduló

Grundfos Tatabánya KC–Kadetten Schaffhausen 31-23 (15-11)

Győr, 800 néző, vezette: D. Loncar, Z. Loncar.

Tatabánya: Bartucz – Hornyák B. 3, Ancsin 3, Stojnic 3, Urban 1, Győri 10/2, Sunajko 5/1. Csere: Wyszomirski (kapus), Balogh 1, Juhász 4, Tóth 1, Molnár, Bognár, Zdolik, Ushal, Fotache.

Edző: Drgan Djukics.

Hétméteresek: 4/3, illetve 5/1.

Kiállítások: 12, illetve 4 perc.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 3-1, 16. p.: 8-5, 24. p.: 10-9, 28. p.: 12-11, 33. p.: 17-11, 36. p.: 17-13, 40. p.: 21-13, 46. p.: 21-18, 48. p.: 23-19, 57. p.: 30-19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában