Másodosztály

2021.11.25. 11:54

Győzelem: a dorogi csapat játékosa már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést

A másodosztályú bajnokság tegnapi, hétközi fordulójában a Dorog a Szolnokot fogadta és a duplázó Szabó Lukas már az első fél­időben eldöntötte a mérkőzést.

Kun Attila

Forrás: dorogifc.hu

Egyik csapat sem készülődhetett kedvező előjelekkel az összecsapásra: a Dorog Kecskeméten, a Szolnok pedig hazai pályán, a Szeged ellen veszített egyaránt 2–0-ra a vasárnapi, 16. fordulóban. Bár a találkozó előtt a fordulót a 10. helyről kezdő Dorogot és 14. Szolnokot csak három pont – 21, illetve 18 – választotta el egymástól a tabellán, ez nem igazán látszott a pályán, főleg az első félidőben. A Dorog Szabó Lukas góljával hamar megszerezte a vezetést, majd visszaállt kontrázni, ami eredményre is vezetett. Egy szögletet eredményező ellentámadást követően Szabó újra betalált, kétgólosra növelve ezzel a hazaiak előnyét.

Közben mindkét csapatnak volt egy kapufája (a 11. percben egy bal oldali szabadrúgást követően a szolnoki Kovács fejjel, majd öt perccel később a dorogi Szedlár ziccerben kilépve járt közel a gólszerzéshez), de a dorogi ellentámadások több veszélyt hordoztak magukban, mind a vendégek meddő mezőnyfölénye. A második játékrészben továbbra is a Szolnok támadott többet, ennek ellenére a 67. percben a mesterhármasért igyekvő Szabó hagyta ki a meccslabdát. A 87. percben Tóth Bence ziccerénél közösen mentett Mursits kapus és Izing, a Dorog pedig végül megérdemelt győzelmet aratott a meccs nagy részében fölényben játszó, de kapura szinte veszélytelen Szolnok ellen.

– Nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyernünk. A csapat teljesítette az eltervezett taktikát, így magabiztos győzelmet arattunk. Gratulálok csapatom fegyelmezettségéhez és hozzáállásához – mondta Fenyvesi László.

Csábi József elmondta, hogy a szolnoki csapat sajnos rossz passzban van, aminek meg kell találnunk az okait. Bár a mérkőzés simának tűnhetett, nem volt az. Ennél mindenesetre több kell – fűzte hozzá.

LABDARÚGÁS, NB II., 17. FORDULÓ

DOROGI FC–SZOLNOKI MÁV FC 2–0 (2–0)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 150 néző.

Vezette: Radványi Ádám (Tóth II Vencel, Bertalan Dávid).

DOROG: Mursits – Kárász (Dlusztus, a szünetben), Izing, Keresztes (Nagyházi, a szünetben), Papp – Lénárth – Oldal, Szerencsi (Csillag, a szünetben), Hajdú (Pohner, 79.), Szedlár – Szabó (Pálinkás, 88.). Vezetőedző: Fenyvesi László.

Gólszerző: Szabó (4., 32.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában