megye I.

2021.11.28. 06:03

Dobogósok derbijével és szomszédvári csatával zárul a megye I. idén

Az utolsó fordulót rendezik az idei naptári évben a megyei első osztályban, jöhet a jól megérdemelt pihenő a csapatok számára.

Herczeg István

Potyogtak a gólok a megyei első osztályban a hétvégén: a Koppánymonostor tizenegy, a Sárisáp nyolc találatot szerzett, de a Tát és a Zsámbék is ötig jutott.

Forrás: 24 Óra

Fotó: D. I.

Hosszú ideig az utolsó beharangozót olvashatják kedves olvasóink, hiszen a csapatok pihenőre vonulnak február végéig, kivéve a Zsámbékot és az Esztergomot, hiszen a két csapat előző fordulóból elmaradt mérkőzését majd december ötödikén rendezik.

A 16. körben a forduló rangadóját Tatán rendezik, hiszen Wéber Roland csapata szépen csendben fellépett a dobogó legalsó fokára, míg a Koppánymonostor a második helyről várja ezt a csatát. Az egy hely azért csalóka, hiszen a két klub között így is 10 pont a különbség. Az őszi meccsük nagyon szoros volt, a Koppánymonostor mindössze egy 85. percben szerzett Rába-góllal múlta ­felül a Tatát.

Az elmúlt két hétvégén „pihenő” Zsámbéknak újra fel kell vennie a kesztyűt, hiszen kissé kiesett a ritmusból. Az előző fordulóban elmaradt az Esztergom elleni meccsük a zöld-fehéreknek, előtte pedig hivatalból voltak szabadnaposak. Most Vértesszőlősre utaznak, itt azért kötelező a három pont megszerzése, bár Tokaji Zsolt csapata mindig jobban szerepel az erősebb ellenfelek ellen, ráadásul otthon mindössze egy vereséget szenvedett a csapat.

Szomszédvári rangadó lesz Nagyigmándon, ahová a Bábolna látogat. Egyik csapat sincs túl jó formában, hiszen a Nagyigmánd mindössze egy pontot szerzett, a Bábolna pedig az elmúlt négy mérkőzését egyaránt elveszítette. Mindent összevetve azért a Bábolna jóval esélyesebb, ráadásul egy győzelemmel akár a dobogón is telelhetne a gárda.

Nagyon fontos a Kecskéd és a Nyergesújfalu számára is, hogy jó passzban zárja az őszt, hiszen mindkét csapat belefutott már egy-két pofonba. Az előző fordulóban mindkét csapat győzni tudott, amiből erőt lehet meríteni. Jelenleg csak három pont választja el egymástól a két gárdát, így adott esetben pontazonossággal is telelhetnek.

A Sárisáp szeretné visszaszerezni a dobogós pozícióját a szünetre, ehhez pedig mindenképpen győzni kellene a Környe ellen. Csapó Károly csapatából többen is hiányozni fognak sérülések és eltiltások miatt. A Környe két győzelmen van túl, szóval jó formában van a csapat, és egy mostani sikerrel még akár előzhet is. Az augusztus végi randevújukon a Sárisáp 2-0-ra győzött. A Vértessomló és a Tát is szépen szeretné zárni az idényt, bár talán mindkét gárda felülteljesítette a saját elvárásait is erre az őszre, így egy vereséggel sem lennének rossz pozícióba.

Megyei I. osztály, 16. forduló

November 28, vasárnap, 13 óra

Vértesszőlősi SE–Zsámbéki SK

Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Túl kell élnünk a megye legjobb csapata elleni vasárnapi mérkőzést, mert már mindenki nagyon várja, hogy vége legyen. Jól fog jönni a szünet, és a pihenés is...

Wati-Kecskéd KSK–Nyerges­újfalu SE

Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Szeretnénk szépen búcsúzni a szezontól és volt elnökünktől, barátunktól Wéber Imitől!

Nagyigmándi KSK–Bábolnai SE

Járóka Mátyás, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Az ősz igen rosszul sikerült, az utolsó fordulóban vért, verejtéket izzadva legalább egy pontot itthon kell tartanunk. Remélem, hogy a nyári súlyos vereség után ki tudjuk egyenlíteni a számlát. A héten rengeteg beteg és sérült játékosom volt, de bízom a legjobbakban. Munka nélkül nincs dicsőség!

Sárisápi BSE–Környe SE

Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: – Egy nagyon szervezett csapatot látunk vendégül, de hazai pályán győznünk kell a céljaink eléréséhez.

Tatai AC–Koppánymonostori SE

Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – Fantasztikus győzelem után vagyunk, és nagyon komoly helyen állunk egy olyan csapattal, ahol a 80%-a saját nevelésű játékos, ami elég egyedi ebben a megyében! Ellenfelünk komoly erőt képvisel, tele jó játékosokkal. Ezt a különbséget csapategységgel, küzdeni tudással és megfelelő összpontosítással lehet kiegyenlíteni. Célunk minél stabilabb játékkal megnehezíteni a dolgukat!

Vértessomlói KSK-DG Tát SE

Schöffer Antal, a Vértessomló vezetőedzője: – Sajnos egy kicsit megfogyatkoztunk, de remélem, hogy akik a csapat rendelkezésére állnak, mindent meg fognak tenni, és egy jó mérkőzést fogunk játszani hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában