cselgáncs

2021.11.18. 12:21

Csernoviczki Évát beválasztották a MOB versenyzői bizottságába

Az elmúlt hetekben nem csak a tatamin, hanem a sportdiplomácia területén is sikereket ért el a tatabányai Ippon Judo SE.

K. A.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Az elmúlt hetekben is szép eredményeket értek el az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzői a különböző hazai és nemzetközi megmérettetéseken.

A klub első számú versenyzője, a négyszeres olimpikon Csernoviczki Éva, miután a kiváló dzsúdóst a napokban beválasztották a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) versenyzői bizottságába.

– Az öt helyre 20-an jelentkeztünk, feltétel volt az előző három nyári olimpia valamelyikén való részvétel. A voksolásra az idei tokiói olimpián részt vett versenyzők voltak jogosultak. További három tagot a MOB elnöksége választ meg, majd újabb két tag a pekingi téli olimpia után kerül a testületbe – tudtuk meg Csernoviczki Évától.

A Győrben rendezett ifjúsági országos bajnokságon Miklósvölgyi Dániel a 3. helyen végzett a 81 kilogrammos súlycsoportban, majd az Egerben megtartott ifjúsági B ob-n a serdülőként induló Krüpl Georgina ugyancsak 3. lett, mégpedig a 63 kilogrammos kategóriában.

Cegléden rendezték az U23-as ob-t, amelyen a még csak junior korosztályú Keller Rebeka szintén 3. lett az 52 kilogrammosok között, a hozzá hasonlóan junior Szabó Áron pedig ugyancsak 3.-ként zárt 73 kilogrammban. Miklósvölgyi Dániel (81 kilogramm) ifjúsági korosztályúként, tehát az U23-asoknál két korcsoporttal fiatalabbként vett részt a versenyen, az így megszerzett 5. helye mindenképpen dicséretet érdemel. A Győrben rendezett junior B ob-n a 73 kilogrammos súlycsoportban induló Szabó Áron 2., a 81 kilogrammos Miklósvölgyi Dániel pedig 3. lett. Dániel testvére, Máté ugyanezen a napon (és helyszínen) a serdülő B ob-n vett részt, ahol az 55 kilogrammosok között ugyancsak a 3. helyet szerezte meg.

A hétvégén Budapesten rendezték a sportág Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságát, amelyen a tatabányai klub versenyzője, Varga Réka megnyerte a +78 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit. Ami a nemzetközi versenyeket illeti, Keller Rebeka a Luxembourgban rendezett junior Európa-bajnokságon és az Olbiában megtartott junior világbajnokságon is helyezetlenül zárt az 52 kilogrammosok között, de miután ő még csak első éves a három esztendőt felölelő korcsoportban, lesz még javítási lehetősége a következő két évben.

Éva újabb elismerése

Fotó: Z. I.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában