Műfüves

2021.10.12. 14:27

Újabb focipályát kaptak a tatabányai óvodások

Labdarúgópályával gazdagodott megyeszékhely. Ezúttal a Tatabányai Kertvárosi Óvoda Bakony utcai intézményében készült el a műfüves grund.

H. I.

Újabb labdarúgópályával gazdagodott megyeszékhely. Ezúttal a Tatabányai Kertvárosi Óvoda Bakony utcai intézményében készült el a műfüves grund.

Forrás: 24 Óra

Fotó: beküldött

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Óvodai Pályaépítési Programjának köszönhetően az elmúlt években a Móra Ferenc-, a Kodály Zoltán- és a Turul-óvoda bővült egy-egy műfüves futballpályával, amelyeket a sportoláson kívül egyéb rekreációs célokra is használhatnak a fiatalok.

Negyedikként a Tatabányai Kertvárosi Óvoda Bakony utcai intézményében készült el egy focipálya, melyet palánk és a magasban háló vesz körbe, játékterülete pedig 12x24 méter. Az átadón részt vettek az intézmény vezetői, óvodapedagógusai, valamint többek között Khéner László, a MLSZ Komárom-Esztergom megyei igazgatója is.

Balogh Ferenc önkormányzati képviselő, sporttanácsnok a helyszínen elmondta, hogy az MLSZ és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően már négy műfüves pályát használhatnak a tatabányai óvodások. A pálya teljes beruházási költségének 90 százalékát az MLSZ biztosította, míg a fennmaradó részt az önkormányzat állta. Az esős idő ellenére az óvodások birtokba is vették a pályát az ünnepélyes átadót követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában