lovassport

2021.10.03. 07:03

Tatai és baji siker a Vágtán: Mátyás Edina és Eck Viktória is bejutott az elődöntőbe

Szombaton 2. helyet ért el a Nemzeti Vágta 10. előfutamán az agostyáni Mátyás Edina, Lego nevű lovával.

Kemma.hu

Mátyás Edina Lego nevű lovával lett dobogós

Forrás: tata.hu

Fotó: HAJDU KRISZTINA

Mint azt a tatai Facebook-oldal posztjából kiderült, a vágta szabályai szerint a 12 db ötfős előfutamból minden előfutam győztese közvetlenül a középfutamba kerül, s a 12 futamgyőztes eredményét kivéve a 13 legjobb időt teljesítő lovas is bejut a középfutamba. Az így kialakult 25 fős mezőny indulási sorrendjét közjegyző jelenlétében sorsolták ki. A sorsolás alapján Mátyás Edina a 3. középfutamban indul vasárnap délelőtt fél 11 után.

Mátyás Edina Lego nevű lovával lett dobogós (Fotó: tata.hu)

A kis települést, Bajt is képviselete egy lovas: a 18 éves Eck Viktória első alkalommal vágtázott Rainy Day nevű lovával és szintén bejutott az elődöntőbe. A kis település lehetőséget is kapott a Korzón való megjelenésre, írja posztjában a Baj Integrált Közösségi Szolgáltató Tér.

„Hagyomány, kézművesség, gasztronómia-sütemények, és természetesen baji borászatok-borok kerülnek bemutatásra. Találkozik a tegnap és a ma, az ízek és az értékek. Most egy kis ízelítőt adunk standunkról...” – áll a posztban.

A Vágta október 3-án vasárnap az egyes versenyszámok középfutamaival, huszárbemutatóval, lovas felvonulásokkal, valamint a döntőkkel folytatódik a fővárosi Hősök terén, a Millenniumi emlékmű körül felépített speciális versenypályán. Ma rendezik meg a középfutamokat, majd a nemzetközi futam elődöntőit, továbbá a kocsitoló verseny és a magasugrató verseny döntőjét. A nemzetközi futamon idén Magyarország mellett Ausztria, Horvátország, India, Mongólia, Szlovénia, Suriname, Törökország, Nagy-Britannia, Olaszország, Csehország és Románia vesz részt. Magyarországot Paizs Gábor képviseli.

A programot többek között csikós és pusztaötös-bemutató, 1848-as csatajelenet, a Nemzeti Lovas Díszegység bemutatója és a Győri Ördöglovasok produkciója színesíti. A kishuszárvágta és a fogatvágta döntője után történelmi lovas felvonulást láthat a közönség. Majd a nemzetközi futam és a 2021-es Nemzeti Vágta döntője zárja a versenysorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában