bajnokság

2021.10.14. 19:59

Olimpikon ajándékozta meg az oroszlányi dzsúdós lányt

A hétvégén Egerben rendezték meg a diák „B” korcsoport (2010-ben születettek) országos bajnokságát, amelyen a legjobbak ajándékok is kaptak.

K. A.

Az oroszlányi csapat Egerben

Forrás: beküldött

Az Oroszlányi Judo Club három sportolót nevezett a rangos és népes mezőnyt felvonultató országos versenyre. Végh Tibor tanítványai jól szerepeltek, ketten közülük dobogóra is állhattak. A versenyzést Szabó Péter (41 kg) kezdte. A sorsolás nem kedvezett neki, a tavalyi bajnok ágára került, és hamar elvesztette a lehetőséget a további bizonyításra.

Ezt követően Varga Regina (40 kg) mérkőzései következtek. Ő az elmúlt évben a bronzéremért küzdhetett. Ami akkor nem sikerült, az ezúttal összejött: a bronzmeccsen bemutatott határozott fogás és dobásindítás győzelmet hozott, így Regina dobogóra állhatott.

A címvédő Áncsák Kiara Manna (36 kg) alig töltött időt a tatamin, mindenkit ippongyőzelemmel utasított maga mögé. Ezzel megismételte előző évi teljesítményét: az idén is is aranyérmet akasztottak a nyakába. A bajnokoknak Ozsvár András, az 1980-as moszkvai olimpia bronzérmese a Judo Biblia című könyvet adta ajándékba. Bandi bácsi, a szerző Manna példányát dedikálta is.

Az oroszlányi csapat Egerben (Fotó: beküldött)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában