Súlyemelés

2021.10.20. 18:21

Komoly súlyokkal is szárnyalt az eb-n az oroszlányi négyesfogat

Az Oroszlány Városi Súlyemelő és Erőemelő Egyesület négy versenyzővel, négy különböző korosztályban igazán sikeresen szerepelt a korosztályos Európa bajnokságokon.

Kemma.hu

Az Oroszlány Városi Súlyemelő és Erőemelő Egyesület az idei évben négy versenyzővel vett részt a korosztályos Európa bajnokságokon, négy különböző korosztályban. A versenyzők felkészülése kitartó és lelkiismeretes volt, ami a kiváló eredményekben meg is mutatkozik.

Ehrlich Panka

Szakítás: 70kg – 4.hely

Lökés: 83kg – 4. hely

Összetett eredmény: 153kg – 5.hely

Eszenyi Fanni

Szakítás: 50kg – 10.hely

Lökés: 67kg – 8.hely

Összetett eredmény: 117kg – 9.hely

Először az U15-17-es korosztály szerepelt augusztus végén Lengyelországban. Ezen a megmérettetésen Eszenyi Fanni és Ehrlich Panka vett részt. Ehrlich Panka serdülőként az 59 kg-os súlycsoportban versenyzett csodálatos egyéni csúcsokkal, csupán egy kilogrammal lemaradva a bronzéremről a szakításban. Panka sikert sikerre halmoz, tehát most sem maradhatott el az országos csúcs, négy új magyar rekordot döntött.

Eszenyi Fanni az U15-17-es Európa bajnokság ifjúsági korosztályában a 49kg-ossúlycsoportban szerepelt. A kilencedik helyen zárta a versenyt, szakításban 10. míg lökésben a 8. helyen végzett. Fanni egy igazán erős mezőnyben kihozta magából a legjobbat, szépen helyt állt.

 

Talabér Szonja

Szakítás: 48kg – 4. hely

Lökés: 55kg – 4. hely

Összetett eredmény: 103kg: – 4. hely

Lucz Levente

Szakítás: 135kg (egyéni csúcs) – 6. hely

Lökés: 162kg – 6. hely

Összetett eredmény: 297kg egyéni csúcs – 6.hely

Ezek után Finnország adott otthont a Junior-U23-as Európa bajnokságnak szeptember végén. Ezúttal Talabér Szonja és Lucz Levente öregbítette az egyesület és a város hírnevét. Talabér Szonja az U23-as korosztályban, 45 kg-os súlycsoportban az előkelő negyedik helyen zárta az összetett versenyt. Szonja úgy érte el ezt az eredményt, hogy a mindennapi edzések mellett két helyen is dolgozik, illetve főiskolai tanulmányait végzi.

Lucz Levente junior korcsoportban, 109kg-os súlycsoportban, egy erős mezőnyben a 6. helyen végzett, egyéni csúcsokat emelve. Levente mindezt az eredményt távol otthonától érte el, úgy, hogy hátrahagyott mindent, – család, iskola, barátok és az egyesülethez igazolt.

Mind a négyen céltudatos, fanatikus, kitartó sportolók (Fotó: O.V.S.E.E.)

– Mind a négy versenyzőről el lehet mondani, hogy kitartóak, fanatikusak, ha a sportról van szó és céltudatos súlyemelők. Mindez a mai versenysportban nagyon ritka, ezért is kell megbecsülni őket. Az egyesület vezetése is gratulál és köszönetet mondd az eredményekért – foglalta össze a négyesfogat szereplését Likerecz Attila, az Oroszlány Városi Súlyemelő és Erőemelő Egyesület elnöke és vezető edzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában