teljesítmény

2021.10.25. 18:09

Országos birkózó diákolimpián díjazták a TSC munkáját

Két év kihagyás után ismét a Tatabányai Sport Club birkózó szakosztálya rendezhette meg a serdülő szabadfogású birkózók országos diákolimpiáját.

Kemma.hu

Forrás: bekülött

Az eseményen több, mint százharminc versenyző állt szőnyegre a Földi Imre Sportcsarnokban. A megnyitó ünnepségen jelen volt Ancsin László, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára, aki beszédében kiemelte: mindig is megtisztelő volt számára Tatabányára érkezni, hiszen a TSC birkózó szakosztálya évtizedek óta rangos szereplője a hazai sportéletnek. A főtitkár párhuzamot is tudott vonni, hiszen a Magyar Birkózó Szövetség ez évben ünnepeli fennállásának századik évfordulóját, míg a Tatabányai SC birkózó szakosztálya 1923-ban alakult, így közel jár a centenáriumhoz.

A Magyar Birkózósportban végzett kiemelkedő tevékenységéért díjazta Sámuel Botondot, a Tatabányai Sport Club elnökét, valamint Katona Géza vezetőedzőt.

A Magyar Birkózósport támogatásáért Bencsik János, a térség parlamenti képviselője, egykori polgármester, Schmidt Csaba, ugyancsak korábbi polgármester, Gíber Mihály, a fő támogató, AGC Glass Hungary Kft. humán igazgatója, illetve Ormos Marianna, a Tatabányai Sport Club irodavezetője vehetett át elismerést.

– Fantasztikus elismerés ez számunkra, hiszen szakosztályunk valóban szinte egyidős a Szövetséggel – mondta el Sámuel Botond, a Tatabányai SC elnöke. – A TSC birkózói mindig is közel álltak a válogatotthoz, így a szövetség képviselői személyesen ismerhették eredményeinket. A közelmúltban a Lőrincz testvéreket láthattuk vendégül itt, Tatabányán, és ez remélhetőleg újabb lendületet ad fiataljainknak a sportoláshoz – tette hozzá.

Katona Géza több, mint fél évszázada tagja a TSC birkózó szakosztályának, ezért örömmel vette át a Szövetség elismerését.

– Mindig is nagy megtiszteltetés számunkra, ha országos verseny döntőjét rendezhetjük meg Tatabányán. Ez most is így van. Emellett kiemelt gesztus, hogy Ancsin László főtitkár úr ajándékokkal érkezett. Mind a város, mind a klub számára kiemelkedőek ezek az elismerések, amelyeket személyesen vehettünk át – fogalmazott Katona Géza.

A szövetség alakulásának századik évfordulója alkalmából Ancsin László centenáriumi díszoklevelet adott át Tatabánya Megyei Jogú Város polgármesterének, Szücsné Posztovics Ilonának, de a főtitkár más fontos elismerést is adományozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában