álmait éli

2021.09.18. 07:18

Szerencsezoknijával és hű lovával minden akadályt megugrik a tatabányai lány

Délceg Diána Zita mára számos elismerés büszke tulajdonosa, legutóbb a 12. Síkvölgyi Lovasnapokon szerezte meg az első helyet az ifjúsági kategóriában.

Wágner Zsanett

Forrás: Beküldött

Alig tudott járni, de már lovagolni szeretett volna. A Szervusz barátom, az én nevem Villám című könyv csak tovább erősítette állatszeretetét. Ő a tatabányai Délceg Diána Zita, aki kislány kora óta tudja, mivel szeretne foglalkozni, lovaglással.

Ma már havonta egyszer biztosan versenyez Diána, aki kipróbált más sportot is, de nem volt kellő motivációja. Az édesanya, Beáta, elkíséri őt minden egyes megmérettetésre, legyen az a Balatonnál vagy a megye bármely helyszínén. Az anyai szív ilyenkor mindig erősebben dobban, főként látva, hogy gyermeke csaknem négy méter magasan ugrat. Évek múltával a kamasz lelkesedése cseppet sem hagyott alább, élete első esésénél sem. Egy nap kihagyás után újra nyeregbe pattant, és ment tovább a célja felé. Ami nem más, mint felállni a dobogóra.

Mára a 16 éves kis hölgy számos érem tulajdonosa, 2016 óta a Dadi Lovasegyesület színeiben indul a versenyeken. Legutóbb is hatalmas öröm érte a 12. Síkvölgyi Lovasnapokon, két kategóriában is megszerezte az első helyet. De megyénk határain túl is előkelő érdemeket szerzett már. Például a Balatonvilágoson zajlott Hungarian Future Stars csapatverseny ifjúsági kategóriájában hibátlan köröket futott, de a bábolnai regionális elődöntőn is szép helyezést ért el. Mindez azonban mit sem érne egy remek csapatjátékos, Kisbéri Ciklámen, a 11 éves holsteini kanca nélkül.

– Két éve találtunk egymásra, és azóta minden egyes nap megbizonyosodom róla, mekkora szerencsém van ezzel a lóval. Remek közöttünk az össz­hang – mesélte Diána, aki a nem kevesebb mint 3 millió forintért vásárolt lovát az Erőműi-tónál lévő Csillag Lovarda őrzi. Diána naptára zsúfoltnak mondható, hetente hatszor várja őt Schaller Gábor edző a „Csillagban”, ahol a Lapatári Malomban, valamint a Csaszni Lovasudvarban megszerzett alapokat tovább tudja kamatoztatni. Diána legnagyobb álma, hogy a megyei és regionális kupán az első három helyezett között kimondják ő és táltosa nevét. Akkor biztosan ott lesz kéznél a kabalazokni, amit első hivatalos szereplésén viselt és azóta is őrzi a szerencsét hozó textilt.

Ők voltak a legjobbak a Síkvölgyi Lovasnapokon

A 12. Síkvölgyi Lovasnapokat Tatabányán, a Síkvölgyi Lovardában rendezték a közelmúltban, melynek szervezője az Eszterházy Lovasklub volt. Az első napon díjugratóversenyt rendeztek, az indulók tíz kategóriában mérték össze tudásukat. A két kategóriában (110 cm ifjúsági, 120 cm nyitott) győztes Diána mellett az alábbi versenyzők bizonyultak a legjobbnak: 60–65 cm, felkészítő: Homor Zsófia (MILE Magyar, Izlandi Lovas Egyesület); 80–85 cm, felkészítő: Mátyás Edina Daniella (Mátyás és Fiai Kft.); 90 cm, felkészítő: Szondi Roxána (Ürgehegyi LSE); 100 cm kezdő: Kovács Anna (Univerzum LK Etei SE); 100 cm nyitott: Szanyi Fruzsina (Prime LKE); 105 cm: Herczog Zsuzsanna (Vértesi TSE); 110 cm, nyitott: Schneider Kíra Patrícia (Tatai Táltos LSE); 115 cm, nyitott: Egervári Attila (Hubertus LK Győr). A verseny másnapján családi programokon vehettek részt az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában