foci

2021.09.23. 17:47

Mentőhelikopter, büntetők: bravúrgyőzelmet aratott a Komárno a DAC ellen a kupában (FOTÓK)

A szlovák másodosztályban szereplő KFC Komárno csapata óriási bravúrt mondhat magáénak, ugyanis a Slovnaft Kupa harmadik fordulójában büntetőkkel legyőzte az élvonalban játszó, előző szezonban ezüstérmet szerző DAC Dunajská Streda gárdáját.

Kovács László

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

A dunaszerdahelyiek úgy érkeztek Észak-Komáromba, hogy ők a kupagyőzelemre hajtanak, így nem engedhetik meg maguknak, hogy pihentessék kulcsjátékosaikat. A KFC célja az volt, hogy bebizonyítsák, nem véletlenül állnak jelenleg a bajnoki tabella harmadik helyén.

A két felvidéki együttes összecsapását 1250 szurkoló figyelte. A hazaiak bátran fociztak, legalább annyi helyzetet alakítottak ki, mint a dunaszerdahelyiek, így nem csoda, hogy az első félóra végén a kék-sárga mezbe öltözött szurkolók irányából az hallatszott: „ébresztő, ébresztő”!

A második játékrész rendkívül feszült hangulatban telt, Kiss játékvezető ebben a félidőben ötször mutatta fel a sárga lapot a hazaiaknak, kétszer pedig a vendégeknek. Az 59. percben a komáromi Horodnikot a második sárgája után a kiállította a bíró, így sokan gondolhatták azt, hogy ezzel eldőlt a továbbjutás kérdése is. Nem így történt, Radványi Miklós edző rögtön kettős cserével frissítette csapatát, és még emberhátrányban is alakított ki helyzeteket a jól kontrázó komáromi legénység.

A találkozó hajrájában néhány percig állt a játék, ugyanis mentőhelikopter érkezett a játéktér mellé, és az érsekújvári kórházba szállította a szerdahelyiek gambiai középpályását, Sainey Njiét, aki még az 53. percben fejelt össze csapattársával.

A rendes játékidő 0-0-s döntetlennel zárult, és a kiírás értelmében hosszabbítás nélkül, rögtön büntetőket rúgtak a csapatok. Az első 11-est a szerdahelyiek friss igazolása, az előző szezon magyar gólkirálya, Hahn János végezte el, a labdát pedig Chmiel kapus úgy csípte el, mint a kezdőrúgást elvégző Disztl Péter, a Videoton volt kapusa a Manchester United ellen az 1985-ös UEFA-kupa negyeddöntőjében. Aztán Chmiel az ötödik szerdahelyi büntetőt is hárította, így a KFC 4-3-ra nyerte a büntetőpárbajt, és jutott a következő körbe, ahol a másodosztály kieső helyén álló Puchov lesz a lilák ellenfele, hazai pályán.

– Nagy várakozás előzte meg a találkozót. Úgy készültünk, hogy ez a nap fociünnep legyen Észak-Komáromban. Tudom, a büntetőpárbaj lutri, de odáig el kellett jutnunk. Boldog vagyok, hogy meglepetést okoztunk, le a kalappal a játékosok előtt. Szombaton az egykoron a Bajnokok Ligájában szereplő, jelenleg a kilencedik helyen álló FC Košice látogat hozzánk, bízom abban, hogy folytatjuk jó sorozatunkat – értékelt röviden a hajdani tatabányai klasszis, a 44-szeres magyar válogatott labdarúgó Vincze István, aki a KFC Komárno sportigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában