születésnap

2021.09.05. 09:41

50 éves lett Erős Gábor, volt nemzetközi játékvezető

Vasárnap ünnepli 50. születésnapját Erős Gábor, volt nemzetközi játékvezető. A jelenleg esztergomi alpolgármester mögött rendkívül sikeres karrier áll.

H. I.

Erős Gábor jelenleg Esztergom alpolgármestere, a megyei szövetség játékvezetői bizottságának elnöke

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Erős Gábor 1994 februárjában tette le a játékvezetői vizsgát, először a Nagysáp–Tarján mérkőzésen volt asszisztens. Az országos keretbe 2000 januárjában került be, az élvonalban 2001 márciusában, egy Videoton–Újpest meccsen debütált.

Erős Gábor jelenleg Esztergom alpolgármestere, a megyei szövetség játékvezetői bizottságának elnöke
Fotó: W. P. / 24 Óra

Rendkívül sikeres karrier áll Erős Gábor mögött, aki már 15 éve tagja a nemzetközi keretnek. Ráadásul olyan rangos mérkőzéseken lengette zászlaját Kassai Viktor asszisztenseként, mint a 2008-as pekingi olimpia döntője, a 2010-es dél-afrikai világbajnokság elődöntője, a 2011-es Bajnokok ligája-döntője, de közreműködött a 2012-es Európa-bajnokságon is.

Rengeteg BL-találkozón, világbajnoki-, Eb-selejtezőn, korosztályos vb-n, kontinensviadalon, kupamérkőzésen vett részt. Legnagyobb meccsét mégis 2011-ben nyerte, amikor sikeresen megküzdött a szervezetét megtámadó rákkal. Jelenleg Esztergom alpolgármestere, valamint a megyei szövetség játékvezetői bizottságának elnöke. Isten éltesse sokáig!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában