világklasszis

2021.09.09. 14:00

Cseh Laci az olimpia óta nem úszott, mással telnek most a napjai

A világklasszis úszó, Cseh László Bábolnán járt a Coop Rally tagjaként. A Kemma.hu-nak az olimpiáról és az azóta eltelt időszakról is mesélt.

Kun Attila

Tokió 20210729 Olimpia Úszás 2021 Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Cseh László

Forrás: NSO

Fotó: Tumbász Hédi

– Minek köszönhetjük a jelenlétét Bábolnán?

– A Coop megkeresésére érkeztem, a közös reklámkampányunk részeként most a cég VIP-részlegével vagyok itt. Ez a két nap most erről szól.

– Egy páratlan pályafutás lezárását követően nem hiányzik az úszás?

– Egy kissé igen, bár bevallom, az olimpia óta nem úsztam. Kissé szokatlan ez a helyzet, de legalább már nem az edzésekhez kell igazítanom az napirendem.

– Mostanság mivel telnek napjai?

– Sokat pihenek és intézem az egyéb teendőimet. Legutóbb például a sógoroméknak segítettem költözködni.

– Immár a törökbálinti uszoda is az ön nevét viseli...

– A névadóra az olimpiára Törökbálinton készülő úszókat hívták meg. Nagy megtiszteltetés ez számomra, remélem, hogy a nevem plusz értéket adhat a helyi úszósportnak és még több gyermek, illetve szülő választja ezt a sportágat.

– Hogyan ítéli meg a magyar úszócsapat és a saját tokiói szereplését?

– Mindenki próbálta a maximumot nyújtani, de nem mindenki ért el olyan eredményt, mint amilyet szeretett volna. Én azzal, hogy a fiatalok között döntőbe jutottam 200 méter vegyesen, úgy gondolom, méltóképpen zártam le a pályafutásom.

– Minek tudható be az európai úszók gyengébb olimpiai szereplése?

– Ez egyrészt a formaidőzítésnek volt köszönhető, sokan a májusi, budapesti Európa-bajnokságon voltak csúcsformában. A 200 méter vegyes három Eb-dobogósa közül például senki nem került a döntőbe az olimpián. Másrészt fejlődött a világ úszósportja, már a selejtezőfutamokból való továbbjutáshoz is sokkal jobb idők kellettek, mint korábban.

A COOP Rally-val érkezett

Ahogyan arról beszámoltunk, szerdán Bábolnára érkezett a minőségi magyar élelmiszereket népszerűsítő Coop Rally. A kétnapos programsorozaton ismert magyar sportolók is részt vesznek, akik a CO-OP Hungary Zrt. és a vele immár 25 éve kapcsolatot ápoló, stratégiai partnernek számító Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közbenjárására látogatnak el a programsorozat különböző helyszíneire (a Coop és a MOB egyébként idén írták alá az újabb négy évre szóló szerződésüket). Bábolnára ezúttal a kétszeres világbajnok és négyszeres olimpiai ezüstérmes, 33-szoros Európa-bajnok, pályafutását az idén nyáron rendezett tokiói játékok után befejező Cseh László jött el a cégcsoport munkatársaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában