Labdarúgás

2021.09.21. 10:49

Csak a Tatabánya jutott tovább a Magyar Kupában a megyei csapatok közül

A Magyar Kupa 3. fordulójában a Dorog és a Komárom vereséget szenvedett, a Tatabánya viszont győzött és a legjobb 32 között folytathatja.

A 24 Óra összeállítása

A Magyar Kupa 3. fordulójában a Dorog és a Komárom vereséget szenvedett, a Tatabánya viszont győzött és a legjobb 32 között folytathatja.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Szeptember 18-a szombaton délután NB I.-es csapat érkezett Komáromba, hiszen a Pintér Attila vezette Mezőkövesd volt Bozsik Péter NB III.-as alakulatának ellenfele. Az esélyesebb vendégcsapat a 22. percben szerzett vezetést, Szabó Marcell kapus a tizenhatoson belül szabálytalankodott Antonio Vutovval szemben, a megítélt büntetőt pedig a válogatott Cseri Tamás értékesítette.

Az első félidő végén kettőre nőtt a vendégek előnye, amikor Stefan Drazic tizenöt méterről bombázott a komáromi kapuba. A második játékrészben Szabó kapus több alkalommal is nagyot védett, újabb gól pedig már nem esett a korábbi szövetségi kapitányok összecsapásán, így a Mezőkövesd győzött és jutott tovább.

A Komárom (sötét szerelésben) nem tudott meglepetést okozni (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

Bozsik Péter: – Kissé álmosan kezdtünk, de az első játékrész közepétől már jobban küzdöttünk. A második félidőben volt húsz-huszonöt perc, amikor nem volt nagy a különbség a két csapat között, de a mérkőzés összképét tekintve nem volt kérdés, hogy melyik csapat játszik az élvonalban és az sem, hogy a jobbik gárda jutott tovább.

Pintér Attila: – Egyetlen célunk volt, mégpedig a továbbjutás kiharcolása, mindegy, hány góllal. A Komárom egy nagyon szimpatikus, futballozni próbáló, jól szervezett csapat benyomását keltette. A kilátogató szurkolóknak sem lehetett oka a panaszra, hiszen egy közönségszórakoztató mérkőzést láthattak. Fiatal játékvezető vezette a mérkőzést, aki sokra viheti, olyan döntéseket hozott, amelyekre általában csak rutinosabb kollégái képesek. Gratulálok, és a Komárom mellett neki is sok sikert kívánok.

Labdarúgás, MOL Magyar Kupa, 3. forduló

Komárom VSE–Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-2)

Komárom, vezette: Derdák M. (Huszár B., Bede T.).

Komárom: Szabó M. – Tóth D. L., Schiller, Végh, Simigla (Pulai, 81.), Vincze (Szecsődi, 65.), Szileszki, Böndi (Szántó, 56.), Gelencsér (Galambos, 81.), Hajba, Csendes. Vezetőedző: Bozsik Péter.

Mezőkövesd: Tordai – Derekas (Calcan, 80.), Drazic (Jurina, 58.), Besirovic, Lakvekheliani, Szépe, Kocsis, Farkas, Cseri (Madarász, 71.), Vutov (Cseke, 46.), Nagy (Chrien, 46.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerzők: Cseri (22. – tizenegyesből), Drazic (43.).

A Magyar Kupa harmadik körének egyik legnagyobb meglepetését a Tatabánya mutatta be, hiszen NB III.-as csapatként búcsúztatott egy magasabban rangsorolt, másodosztályú gárdát. A vezetést a sérüléséből visszatérő Árvai Dániel szerezte meg a 31. percben, majd a második gólt az éppen a helyére beálló Farkas Zoltán Gyula rúgta. A 61. percben Lovrencsics Balázs (a válogatott Lovrencsics Gergő testvére) szépíteni tudott, de ez is kevés volt az üdvösséghez Lipcsei Péter csapatának, hiszen a 83. percben Soltész Barnabás is talpra ugrasztotta a tatabányai szurkolókat. 3-1-es győzelmével a Tatabánya jutott tovább.

Bekő Balázs: – Jó iramú, nagyon sok párharccal tarkított, kemény mérkőzés volt. Fel tudtuk venni a ritmust, jó felfogásban futballoztunk. Mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez, mindenkiből azt a pluszt hozta ki a meccs, ami ilyenkor elvárható. Tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy megérdemelt a továbbjutásunk.

Tatabányai SC–Soroksár SC 3-1 (1-0)

Tatabánya, vezette: Zierkelbach P. (Bertalan D., Halmai K.).

Tatabánya: Balla – Árvai (Farkas Z. Gy., 46.), Kovács I., Soltész, Szegleti, Katona, Hajas, Németh (Hadobás, 77.), Klausz (Gyürki, 65.), Farkas V. (Krupánszki, 62.), Székely. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Soroksár: Major – Kópis (Lőrinczy, 46.), Lipcsei K., Szerető, Ladányi (Lovrencsics, 46.), Kovac (Redzic, 46.), Orosz (Hudák, 57.), Nagy, Gengeliczky, Korozmán (Csernik, 69.), Valencsik. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gólszerzők: Árvai (31.), Farkas Z. Gy. (59.), Soltész (83.), illetve Lovrencsics (61.).

A másodosztályú bajnokságban néhány héttel ezelőtt már találkozott a két csapat, Tatabányán 2-1-re a Dorog nyert, így kellemes emlékekkel utazhattak a Viharsarokba a Fenyvesi-tanítványok. Mint azonban kiderült, ez egy másik mérkőzés volt… A hazaiak már a találkozó elején vezetést szereztek, Horváth emelése után Máris gurított a kapu közepébe. A folytatásban is a Békéscsaba volt aktívabb, ez pedig fél óra után újabb gólban mutatkozott meg: egy gyors kontra után Gránicz került helyzetbe és bizonyult higgadtnak.

A második félidő elején minden eldőlt, amikor is Máris büntetőt harcolt ki, melyet Pantovic értékesített magabiztosan. Fenyvesi László cserékkel próbálta felrázni csapatát, de ezúttal ez sem segített, a korábbi dorogiakkal – a kispadon Schindler Szabolccsal, továbbá Kitl Miklóssal és Bora Györggyel – felálló békéscsabaiak magabiztos győzelmet arattak.

Békéscsaba 1912 Előre–Dorogi FC 3-0 (2-0)

Békéscsaba, 570 néző, vezette: Katona B. (Garai P., Juhász L.).

Békéscsaba: Czinanó – Kitl, Gránicz (Varga, 62.), Lukács (Hodonicki, 76.), Pantovic (Ilyés, 62.), Szabó (Albert, 76.), Máris (Király, 55.), Fazekas, Bora, Horváth, Puskás. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Dorogi FC: Tulipán (Belányi, 82.) – Nagyházi, Hajdú, Pálinkás (Pohner, 68.), Szedlár (Oldal, 46.), Dlusztus (Kárász, 46.), Nyíri, Izing, Zabari, Szerencsi, Lőrincz (Lénárt, 68.). Vezetőedző: Fenyvesi László.

Gólszerzők: Máris (10.), Gránicz (31.), Pantovic (51. – tizenegyesből).

A dorogi az első békéscsabai gól, amit még kettő követett (Fotó: Hagymási bence / 24 Óra)

A FORDULÓ TOVÁBBI EREDMÉNYEI

Nem hibáztak az élvonalbeli együttesek

SC Sopron (NB III)–MOL Fehérvár (NB I) 2–6, Tiszakécskei LC (NB II)–Újpest FC (NB I) 0–3, Vác FC (NB III)–Zalaegerszegi TE FC (NB I) 0–4, VLS Veszprém (NB III)–Debreceni VSC (NB I) 0–1, UFC Gyömrő (megyei I.)–Paksi FC (NB I) 1–9, Debreceni EAC (NB III)–Kisvárda (NB I) 0–2, Sényő (NB III)–MTK Budapest (NB I) 0–7, Diósgyőri VTK (NB II)–Szentlőrinc (NB II) 2–1, FC Dabas (NB III)–Szombathelyi Haladás (NB II) 1–2, Monor (NB III)–Csákvár (NB II) 0–3, Budaörs (NB II)–Vasas FC (NB II) 1–3, Jászberényi FC (NB III)–Balassagyarmati VSE (NB III) 2–1 – hosszabbítás után, BVSC-Zugló (NB III)–Iváncsa KSE (NB III) 1–0, Kelen SC (NB III)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) 0–4, Ceglédi VSE (NB III)–Kaposvári Rákóczi FC (NB III) 3–0, Csepel FC (megyei I.)–Szegedi VSE (megyei I.) 0–1, Mosonmagyaróvár (NB III)–ETO FC Győr (NB II) 0–3, VSK Tököl (megyei I.)–Teskánd KSE (megyei I.) 4–2, Pápai Perutz FC (NB III)–Budafoki MTE (NB II) 1–4, Kazincbarcika SC (NB III)–Szolnoki MÁV FC (NB II) 2–1, FC Hatvan (megyei I.)–Ferencvárosi TC (NB I) 0–9, Bonyhád VLC (megyei I.)–Pécsi MFC (NB II) 0–1, BTE Felsőzsolca (megyei I.)–Kecskeméti TE Hufbau (NB II) 0–10, Zalaszentgróti VFC (megyei I.)–III. kerületi TVE (NB II) 0–2, Silver Tüzép Karancslapujtő (megyei I.)–FC Nagykanizsa (NB III) 0–5, Sárosd NKSC (megyei I.)–ESMTK (NB III) 1–3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában