labdarúgás

2021.09.14. 14:28

Apa-fia párharcot nyert a Komárom

A Komárom hazai pályán diadalmaskodott a ZTE II. ellen, a Tatabánya pedig egy ponttal tért haza Kaposvárról az NB III. hétvégi fordulójában.

Herczeg István

A Komárom (zöld-fehérben) győzött, a Tatabánya döntetlent ért el a hétvégén

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

– Hosszú ideje vártam már az igazán jó teljesítményt a csapattól, most pedig végre megmutatta a gárda, hogy mit is tud valójában. Ez a teljesítmény már régóta bennünk volt, most végre ki is jött. Megfelelően kezdtük a meccset és végig jó teljesítményt nyújtottunk – foglalt össze Bozsik Péter, a Komárom VSE vezetőedzője.

Bekő Balázs, a Tatabányai SC vezetőedzője pedig így véleményezett:

– A harmad­osztályhoz képest ez egy nagyon jó mérkőzés volt, iramban, párharcban, lüktetésben is felülmúlta az NB III.-at. Idegenben nem rossz az egy pont. A mérkőzésnek voltak olyan szakaszai, amikor eldönthettük volna a találkozót, de olyanok is, amikor tartottam attól, hogy veszíthetünk is. Ilyen ajándékot nem szabad adni az ellenfélnek, mint azt tettük az egyenlítő gólnál, hiszen óriási egyéni hiba előzte meg a hazaiak találatát.

Labdarúgó NB III., Nyugati csoport, 7. fordulói:

Komárom VSE–ZTE FC II. 3-1 (2-0)

Komárom, vezette: Móri T. (Halmai K., Bőhm Á.).

Gólszerző: Tóth P. A. (tizenegyesből – 16.), Dóczi (öngól, 35.), Vincze (57.), illetve Beke (tizenegyesből – 92.).

Kiállítva: Szabó (Komárom, 91.).

Kaposvári Rákóczi FC–Tatabányai SC 1-1 (0-1)

Kaposvár, vezette: Kubicsek M. (Jakab B., Mózsa Á.).

Gólszerző: Kondor (59.), illetve Farkas Z. Gy. (16.).

Az NB III. Nyugati csoportjának 7. fordulójában apa-fia párharcot rendeztek, hiszen Bozsik Péter Bozsik Józseffel, azaz a Komárom VSE a Zalaegerszeg második csapatával mérkőzött meg. A fordulót megelőzően a vendégek álltak jobb mérleggel, három pont volt a különbség a két csapat között a tabellán. A hazai pályán játszó komáromi alakulat már a 16. percben megszerezte a vezetést egy büntetővel, amit Tóth Patrik Alex értékesített. Neki ez volt az ötödik gólja a bajnokságban, amivel eddig a legeredményesebb komáromi játékos a bajnokságban.

Még az első félidőben egy öngóllal kétgólossá nőtt a komáromi csapat előnye. A térfélcserét követően Vincze Viktor megnyugtató, három találatnyira növelte a KVSE fórját, így az is belefért, hogy a találkozó 92. percében a ZTE II. szépített. Ezzel a győzelemmel a Komárom pontszámban beérte ellenfelét, és mind a két gárda kilenc ponttal áll. Ez jelenleg a 10. helyet jelenti a tabellán Bozsik Péter csapata számára. A vezetőedző arról is szót ejtett a mérkőzés kapcsán, hogy a sokadik apa-fiú párharcánál már nem érzett külön pikantériát, a meccs után fiával közösen megbeszélték a tanulságokat.

A Komárom legközelebb szombaton, 15 órától lép pályára, méghozzá a MOL Magyar Kupában, ahol az NB I.-es Mezőkövesd lesz az ellenfele. Bozsik Péter ezzel a találkozóval kapcsolatban annyit árult el, hogy egy nagyon stabil, masszív, két osztállyal feljebb lévő csapat érkezik Komáromba. A tisztes helytállás az alap, azonban a futballban vannak csodák, hiszen a magyar válogatott is döntetlent tudott játszani a franciákkal és a németekkel az Eb-n.

A Tatabánya az NB II.-ből kiesett Kaposvár otthonában lépett pályára. A Kaposvár gyengén kezdte a bajnokságot, a kiesőzónából várta a Bekő-csapatot. A vezetést az új igazolás, Farkas Zoltán Gyula találatával a Tatabánya szerezte meg a 16. percben, ám Kondor Kristóf az 59.-ben egyenlíteni tudott, így 1-1-el ért véget a találkozó. A Tatabánya ezzel az egy szerzett ponttal a tabella 8. helyén áll 10 megszerzett ponttal. A hétvégén a Bányász is a MOL Magyar Kupában lesz érdekelt, a Soroksár csapatát fogadja szombaton 19 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában