Labdarúgás

2021.08.07. 05:44

Rövidesen indul a mennyei megyei visszatérő csapatokkal

Elfogadta a nevezéseket az MLSZ megyei igazgatósága, így véglegessé vált, hogy mely csapatok melyik osztályban indulnak neki a következő futballszezonnak.

Herczeg István

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Hamarosan újra (augusztus 15.) kezdetét veszi a megyei futballszezon, így az MLSZ megyei igazgatósága kihirdette, hogy kik alkotják a különböző megyei bajnokságokat. A megyei első osztály, ahogy tavaly, úgy idén is 13 csapattal indul útjára, ami azt jelenti, hogy minden héten lesz egy szabadnapos csapat.

A változás ebben az osztályban annyi, hogy az Oroszlány újjáépíti a futballját, így nem indult el a megyei első osztályban, helyét a megyei másodosztály bajnoka, a Tát veszi át. A hivatalosan feljutó helyen végzett Zsámbék, kiesőn a sereghajtó Nagyigmánd, de ezen csapatok is első osztály tagjai lesznek, a többi csapat nem változott.

A másodosztály ismét 16 csapattal áll rajthoz, itt két változás volt: a tavalyi szezon közben visszalépett Kocs nem lesz a csoport tagja, ahogy a feljutó Tát sem. Helyüket a harmadosztályból feljutó Lábatlan és Almásfüzitő veszi át, így nőtt az északon található csapatok száma.

A harmadosztályban volt a legtöbb változás, és itt találunk újra elinduló csapatokat is. Az Almásfüzitő és a Lábatlan feljutása mellett nem indít harmadosztályú csapatot a Császár (a másodosztályban ottmaradtak), illetve Rédén sem lesz a 2021–2022-es bajnokságban futball. Helyettük indít második csapatot a megyei első osztály bajnoka, a Zsámbék, illetve visszatérőként köszönthetjük a Bajnát, és a Tárkányt.

Mint említettük, a hamvaiból újraéledő Oroszlány csapata is a harmadosztályból indul újra útnak, így továbbra is 25 csapat alkotja a megyei harmad­osztályt, melyet majd Északi és Déli csoportra fognak felosztani a közeljövőben. A bajnokságok augusztus közepén indulnak újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában