horgászverseny

2021.08.19. 07:00

Minden rekord megdőlt a Cseke-tavon: ennyi hal még sosem akadt horogra

Minden várakozást felülmúló fogási rekorderedményekkel zárult idén az Éji Páros-2021 elnevezésű horgászverseny a Cseke-tavon. Ennyi halat még sohasem zsákmányoltak a horgászok egyetlen éjszaka leforgása alatt.

Petrik J.

Évente két alkalommal rendez a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület úgynevezett 12 órás, nyílt, pénzdíjas horgászversenyt a festői szépségű Csekén. Az egyik megmérettetést nappal, a másikat éjszaka. Már a júliusi „Nappali Páros-2021” verseny is kitűnő eredményeket hozott a maga 868 kilós összteljesítményével, de a mostani zsákmány mindent felülmúlt, a maga kis híján 1032 kilós összesített fogásával. Már a nevezésekkor óriási volt az érdeklődés, hiszen nem egészen egy óra alatt minden kiadható horgászállás gazdára talált.

A feltételek is kifejezetten kedvezően alakultak. A nyárias időjárás, a csaknem változatlan légnyomás, mind-mind növelte a rekorddöntés esélyeit. A külső körülményekre és a halak étvágyára sem lehetett panasz, ahogy Berena Béla elnöktől megtudtuk. A verseny során elért kiváló eredmények a versenyzők felkészültségén túl, a tó halbőségéről is árulkodtak.

Az éjszakai horgászverseny után több kategóriában osztottak díjakat a szervezők
Fotó: beküldött

Megdőlt az egy csapat által fogott összsúly eddigi rekordja is. Mintegy 3,50 kilóval átlépve a 150 kg-os álomhatárt, de még a második helyezett páros is 120 kg fölött produkált. Külön érdekessége volt a „viadalnak”, hogy a legnagyobb hallal két versenyző is dicsekedhet, hiszen mindketten 8–8 kilós pontyot akasztottak meg.

A verseny abszolút első helyezettje a Nagy Gábor–Zöldvári Tamás-duó lett, 55 hallal, amelyek súlya meghaladta a 153 kilót. Második helyen a Tóth Sándor–Sipos József-páros végzett 47 pikkelyessel, amelyek összesen több mint 121 kilót nyomtak. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Herczeg János–Téczeli Péter-kettős állhatott. Ők 41 halat emeltek ki a tóból.

Ezek is érdekelhetik