rongylábú

2021.08.29. 07:00

Méltó emléket kapott Czibor Zoltán Komáromban, ezt a szobrot látnod kell (Fotók)

A Czibor Zoltán Városi Sporttelep előtt felavatták Komáromban az Aranycsapat legendás tagjának egészalakos szobrát, Csák Attila alkotását – tájékoztatott az MTI.

Kemma.hu/MTI

Komrom, 2021. augusztus 28. Balrl jobbra: Molnr Attila (Fidesz-KDNP) polgrmester, Menczer Tams, a Klgazdasgi s Klgyminisztrium tjkoztatsrt s Magyarorszg nemzetkzi megjelentsrt felels llamtitkra, Czunyin Bertalan Judit, a trsg fideszes orszggylsi kpviselje, Vizeli Csaba, a Czibor-emlkv fszervezje (takarsban) s Szllsi Gyrgy, a Magyar Sportjsgrk Szvetsgnek elnke, a Czibor-emlkv fvdnke leleplezi Czibor Zoltn olimpiai bajnok s vilgbajnoki ezstrmes labdargnak, az Aranycsapat jtkosnak szobrt a komromi Czibor Zoltn Vrosi Sporttelepen 2021. augusztus 28-n. MTI/Mohai Balzs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

– Azok a sportolók érdemlik ki az utókor emlékezetét, akik önmagukon túlmutató célért küzdenek. A hazájukért, a nemzetükért, 15 millió magyarért – jelentette ki a szobor leleplezése előtt a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás hozzátette, ezeknek a sportolóknak az eredményei nyomán emelt fővel járhatunk és arra gondolhatunk, hogy mi voltunk a világon a legjobbak. Az ő diadalaik egyúttal reményt adtak, hogy újra lehetnek sikereink. Ma kihúzhatjuk magunkat, és azt mondhatjuk, hogy újra tudunk sikeresek lenni, újra vannak eredményeink – mondta az államtitkár.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Czibor-emlékév fővédnöke a legendás sportoló társaságában töltött időkből származó személyes történetekkel idézte meg a labdarúgó alakját. Elmondta, Czibor Zoltánt elszakíthatatlanul erős kötelék fűzte a kommunista diktatúrában semmibe vett értékekhez. Istenhez, a családjához és hazájához, melynek szolgálatát a legszentebb kötelességének tartotta.

– Példája, hazaszeretete az Aranycsapat története révén örökre fennmarad. Komárom legújabb kori hőse és példaképe nevét sporttelep és utca viseli a városban. A Czibor-emlékév kezdetén meghirdetett feladatok közül újabbat teljesítettünk, elkészült Czibor Zoltán komáromi szobra, Csák Attila szobrászművész alkotása – tette hozzá az emlékév fővédnöke.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, Czibor Zoltán hazatérésében nagy szerepe volt Komáromnak, ahová őt hazavárták és ahol megteremthette korábbi egyesületének utódját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában