foci

2021.08.02. 17:03

Kassai Viktor cáfolta a távozásáról szóló híreket

Kassai Viktor tovább folytatná a munkáját Oroszországban, hiába szólnak újra és újra a hírek távozásáról.

H. I.

Hungarian referee Viktor Kassai gestures during the UEFA Champions League football match between Club Atletico de Madrid and Lokomotiv Moscow at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on December 11, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Gabriel Bouys

Az egykori elitbíró egy súlyos botrányról és a VAR-ról is nyilatkozott egy kinti lapnak. Az orosz játékvezetői testületet másfél éve vezető Kassai Viktor a Sport-Expressnek adott hosszabb interjút több témában is.

– Hogy hogyan lehet használni a VAR-t az orosz élvonalban, az a menetrendtől is függ. Egy napon, egyszerre négy találkozón lehetséges jelenleg a rendszer bevetése. Így szerintem megoldható lesz, hogy valamennyi találkozón használjuk – ami így fair. A videóbíró minimalizálja a bírói tévedések lehetőségét, és a játékvezetők is örülnek a bevezetésének, mert kapnak egy plusz segítséget a helyes döntések meghozatalához.

Mára már eljutottunk odáig is, hogy nincs panasz arra, hogy lassú a folyamat egy-egy mérkőzésen, reméljük, ez így is marad. De jobb azért a dupla ellenőrzés, mint hogy rossz ítélet szülessen. Kassait az állítólagos lemondásáról is kérdezték:

– Minden fél évben felmerült már ez, de még mindig itt vagyok. Ugyanazt a kérdést kapom bizonyos időközönként. De én szeretek Oroszországban dolgozni, és érvényes szerződés is köt a szövetséghez. Mindent megteszünk a kollégáimmal azért, hogy tovább fejlődjön az orosz játékvezetés, további terveink is vannak ezen a téren a szövetséggel. Úgyhogy szeretnék a továbbiakban is itt dolgozni – zárta gondolatait a tatabányai Kassai Viktor, aki első ifjúsági mérkőzését 1991-ben vezette, méghozzá a megyei első osztályban rendezett Kecskéd–Vértessomló összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában