labdarúgás

2021.07.23. 15:43

Bozsik Péter végezheti el a kezdőrúgást Kispesten

A Komárom VSE jelenlegi, a Tatabánya korábbi vezetőedzője óriási megtiszteltetésben részesült.

Herczeg István

Az NB III-as reményekkel bíró Komáromi VSE vezetőedzője, Bozsik Péter a Maroshegy-Ikarus mentális felkészültségét dicsérte az NB III.-as osztályozó kapcsán.

Forrás: MW

Július 24-én szombat este nyolckor avatják fel hivatalosan a Bozsik Arénát. Mint már beszámoltunk róla, a labdarúgó-Európa-liga győztese, a spanyol Villarreal a vendég. Az első labdaérintés Bozsik Péteré lesz: a névadó Bozsik Józsefnek, az Aranycsapat legendás fedezetének, a klub ikonikus alakjának fia, az M4 szakértője végzi el a kezdőrúgást.

A televíziós csatorna egyébként élőben közvetíti a stadion­avató mérkőzést. A klub honlapja kiemelte: 1084 nap után léphet ismét Kispesten pályára a Bp. Honvéd, az elmúlt éveket albérletben töltötte a csapat, és nem kérdés, már mindenki nagyon várta a hazatérést. A fiatalok körében népszerű Bagossy Brothers Company ad koncertet, és kialakítják a legendák sátrát, amelyben a klub korábbi nagyszerű játékosaival találkozhatnak a szurkolók. A meccs előtt bemutatják az egyesület új kabalafiguráját, Leót is.

A spanyol együttes csütörtökön a Lyon vendégeként játszik felkészülési mérkőzést, pénteken érkezik meg Budapestre és a szombati stadion­avatót követően máris utazik tovább. Hétfőn, Ausztriában a Dinamo Kijev, szerdán a Dárdai Pál vezette Hertha BSC lesz az ellenfele, később a Marseille és a Leicester City otthonában lép pályára, ezekkel a mérkőzésekkel hangol az augusztus 11-én esedékes európai Szuperkupára a Chelsea ellen.

A magyar szurkolókat persze inkább a Bp. Honvéd érdekli, amely az első bajnoki mérkőzésen az újonc Debrecent fogadja. A múlt alapján igazi rangadó ez, hiszen a kispestiek 14, a Loki hét bajnoki címet szerzett. Bozsik Péter az M4 Sport mellett az NB III.-ban szereplő Komárom VSE sikeréért is küzd. Az előző szezonban a Nyugati csoport 9. helyére kormányozta a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában