kajak-kenu

2021.06.10. 07:00

Övé az Eb-bronz: Blankára az Eötvös mellett egész Nyergesújfalu büszke lehet

A nyergesújfalui Kiss Blanka párosban harmadik lett a hétvégi, poznańi Európa-bajnokság 200 méteres távján.

Fenyvesi Károly

Szalmás Péter / kajakkenusport.hu

Forrás: kajakkenusport.hu

Fotó: Szalmás Péter

Először a nyerges­újfalui Duna-partról indult kajakkal a legnagyobb magyar folyó vizére a helyi szakosztály sportolójaként a jelenleg a fővárosban tanuló, az Újpesti Torna Egylet színeiben versenyző Kiss Blanka. A hétvégén Poznańban rendezett Európa-bajnokságon Lucz Annával párban a kajakosok 200 méteres távján egy szlovén és lengyel kettős mögött a harmadik helyen végzett Blanka, aki a befutó utáni pillanatokban elmondta, hogy éppen olyan pályát képzeltek el, amilyet a döntőben eveztek. Nagyon jól sikerült a rajtjuk, az utazósebességük is megfelelő volt. Nagyon örült annak, hogy nagyjából féltávnál sikeresen tudtak újraindítani.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1779073878938208&id=151705178341761&__cft__[0]=AZWLZIVPUEDnM9YG5IlXb8-3HzYutW6naUodXbO8z0dfdfV3j_biJtkBhPB1rYyc32xidnk6rNyQL6BDfQ8lEz3gg3DDwuOC5-EqAOco1-ELr7ct4DQnUzfBvsFII9z9UzSr90Amjp-C_jxU_skRklKQ&__tn__=%2CO%2CP-R

Kiss Blanka kicsi gyerekkora óta nagy mozgásigényű volt. Több éven át lovagolt, az általános iskolában tanítás előtt kézilabdaedzésre járt. Testnevelő tanára, Dányi-Tóth Judit kérdezett rá arra, hogy volna-e kedve kajakedzésre is járni. Blanka igent mondott. Két éven át mindhárom sportágban ügyeskedett. Mindhárom edzője biztatta a folytatásra, de miután kajakozásban jöttek legelőször a nagyon jó eredmények, a szüleivel történt egyeztetés után tette bele minden energiáját a vizes sportágba. A fiatal sportoló egyébként a tatai Eötvös József Gimnáziumban érettségizett.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=NFc_JTAWYxg&feature=emb_logo

Blanka versenyeken kívüli, hazai napjai is szigorú időbeosztással alakulnak. Általában reggel nyolctól gyógytornász foglalkozik vele, kilenckor kezdődik az első másfél-két órás edzés. A folytatásban az egyesület bázisán kialakított szobában lehet pihenni, ebéd után mindenki foglalkozhat aktuális tanulmányaival. Délután kettőkor kezdődik a második edzés. Szerdánként csak délelőtti edzés van, ilyenkor délutánonként több idő jut a szükséges teendők elintézésére, számítógépezésre, filmnézésre vagy más kikapcsolódásra.

A kajakos elárulta azt is, hogy ha hazajut Nyergesújfalura, édesanyja gyakran várja kedvenc ételei közül nokedlivel tálalt csirkepörkölttel vagy bolognaival. Egyébként nem válogatós, mindenből mindig sokat eszik. Az edzések mindenkinek sok energiáját égetik el. Blanka elmondta azt is, a nyergesi csónakház jó közösségének emléke máig nagyon szép emléke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában