siker

2021.06.28. 07:00

A Tatabányai Judo Club a második legjobb magyar egyesület lett a versenyen

A legjobb megyei és a második legjobb magyar egyesület lett a Tatabányai Judo Club a 34. Budapest Kupa nemzetközi versenyen.

K. A.

A Tatabányai Judo Club (TJC) versenyzői újabb nagyszerű eredményekkel folytatták idei menetelésüket, mégpedig az UTE jégcsarnokában megrendezett 34. Budapest Kupa nemzetközi versenyen. A viadalon 112 egyesület 794 sportolója lépett tatamira, érkeztek dzsúdósok Ausztriából, Csehországból, Grúziából, Hollandiából, Kanadából, Lettországból, Moldovából, Németországból, Svédországból, Szlovákiából és Ukrajnából is. A versenyen az U11-U18 as korosztály képviselői vettek részt.

Az igen magas színvonalú megmérettetésen a Tatabányai Judo Club a már önmagában magas létszámnak számító 13 versenyzővel vett részt, miközben az egyesület több sportolója betegség, illetve egyéb elfoglaltság miatt nem tudott indulni. A TJC a csapatversenyben a nyolcadik helyet szerezte meg úgy, hogy az első tízbe csak három magyar klub fért be és közülük csak a Ledényi Judo Iskola szerepelt jobban az összesítést tekintve, mint a Tatabányai Judo Club.

A TJC 13 indulója közül Moharos Zsófia, Kunyik Botond és Radovics Mihály az első helyen végzett súlycsoportjában, Csipak Ádám a harmadik, Dubszki László Csaba az ötödik, Valki Hanna és Vaska Lili pedig a hetedik helyen végzett. Katona Zsófia, Menoni Zorka, Pliska Leonetta, Cseke Nándor, Illényi Kristóf és Pokk Patrik ezúttal helyezetlenül zárt.

– Úgy gondolom, hogy ez igazán nagy teljesítmény, figyelembe véve azt is, hogy sok magyar egyesület sokkal jobb körülmények között készülhet. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a tanítványaimról és a szüleikről – nyilatkozta lapunknak a versenyt követően Kunyik Zsolt vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában