foci

2021.05.31. 00:37

Tükörsima meccsen lett bajnok a Zsámbék csapata Sárisápon

Véget ért a Megyei I. osztályú bajnokság. Az utolsó mérkőzés döntött arról, hogy melyik csapat lesz a bajnok, de kevesebb volt az izgalom, mint arra számítani lehetett volna.

Herczeg István

Az utolsó fordulót játszották a megyei első osztályban. A bajnoki címet a Zsámbéki SK zsebelte be Sárisápon.

A Zsámbék edzője a levegőben a győzelem után (Walczer Patrik/24 Óra)

A remek időben, körülbelül 500 szurkoló előtt rendezett mérkőzés simább volt, mint várni lehetett, a támadólag fellépő Zsámbék már a 10. percben megszerezte egy szabadrúgást követően a vezetést.

Gólvadászok

A gólkirályi cím a bajnokcsapat támadójához, Monori Norberthez került, aki rekordmennyiségű találattal nyerte el a címet. Az utolsó fordulóban duplázó csatár összesen 48 gólt szerzett a bajnokságban. A második helyen záró koppánymonostori Rába Jenő 21 találatot jegyzett végül, a régóta sérült nyergesújfalui Manga Zsolt pedig nem talált be a rájátszásban, így 19 találattal lett a harmadik.

Majd Monori Norbert két egyéni alakítása után Sugár Bálint az alapvonal közeléből löbbölt be egy szabadrúgást a sárisápi kapuba, így a Zsámbék az első félidőre eldöntötte a három pont, és a bajnoki cím sorsát.

A harmadik hely egy ideig a Koppánymonostor kezében volt, ám végül a Nyergesújfalu megfordította a Kecskéd elleni mérkőzést, így megszerezte a bronz­érmet. Az Esztergom ráadásul megverte a Koppánymonostort, így a lila-fehérek „csak” a negyedik helyre értek oda, ami így is a klub legjobb teljesítménye.

Az alsóházban a Vértesszőlős simán nyert a tíz emberrel felálló Oroszlány ellen. A Környe tét nélküli mérkőzésen kapott ki a Vértessomlótól, a vendégek így megelőzték a Bábolnát, és a tizedik helyen zártak. A sereghajtó Nagyigmánd 2-2-re végzett a Tata ellen.

Megyei I. osztály, rájátszás, felsőház, 5., utolsó forduló

Sárisápi BSE–Zsámbéki SK 0-4 (0-4)

Sárisáp, vezette: Miráki G. (Szeibert P., Jászberényi M.)

Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, Válent, Szenes (Jónás, 81.), Manger, Manga, Jurásek J. (Nagy Á., 51.), Grenitzer, Sándor P. (Varga, 84.), Karcagi (Vas, 84.), Budaházi (Janetka, 75.). Vezetőedző: Csapó Károly.

Zsámbék: Tugyi – György, Juhász, Sugár (Tuba, 88.), Sárközi (Pál, 88.), Áprily, Szabó (László M., 64.), Monori (Homoki, 74.), László D., Karai (Bedő, 64.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.

Gólszerzők: Marticsek (10.), Monori (28., 35.), Sugár (43.)

Jók: Karcagi, Manga, Válent, illetve mindenki.

Kiállítva: Janetka (86., Sárisáp)

Csapó Károly: – Az első fél­időben nagyon gyengén futballoztunk, a szünet után viszont jól küzdöttünk. Gratulálok a Zsámbéknak a bajnoki címhez, a játékosaimnak pedig az ezüsthöz!

Bodó László: – Ötéves álom vált valóra, mely rengeteg munkával és lemondással járt. Köszönöm a csapatomnak, hogy ezt megélhettem, köszönöm Bors Attila elnöknek, a vezetőség tagjainak az alázatos munkájukat, és azt, hogy ilyen családot alakítottunk ki közösen Zsámbékon. Köszönöm a szurkolóinknak az egész éves támogatást, és hogy mindenben mellettünk álltak. Köszönöm családomnak, hogy elviselik ezt a futballőrületem, és minden héten ott izgulnak értünk a pálya mellett. Remélem, édesanyám fentről nagyon büszke rám. Ma nem oszthattak két aranyérmet, de nem szabad elfelejteni, amit a Sárisáp ebben a szezonban letett az asztalra. Ez igazi futballünnep volt!

FC Esztergom–Koppánymonostor SE 2-1 (0-1)

Esztergom, vezette: Széplábi G. (Szántó R. D., Lovas A. G.)

Esztergom: Iványi – Peller, Molnár, Wiest, Ludvig (Kiss, 75.), Orosházi (Borsiczki, 81.), Fehértói, Dombai, Miknyóczki, Tar (Varga, 46.), Mártonfi. Asszisztensedző: Kun Imre.

Koppánymonostor: Vicena – Egyed (Tóth, 75.), Hegedüs (Mészáros, 81.), Bilkó, Rába, Csapó, Sinkó, Szalai (Dávid, 69.), Simonka (Venczel, 69.), Alasztics, Korcsok. Vezetőedző: Vigh László.

Gólszerzők: Mártonfi (55.), Molnár (95.), illetve Korcsok (7.)

Jók: Mártonfi, Molnár, illetve mindenki.

Kun Imre: – Sikerült szépen zárnunk a szezont. Úgy vélem, hogy megérdemelte a csapat a győzelmet, bár nem játszottunk jól az első félidőben. Voltak a szezonnak nehéz időszakai, de megérdemeltük, hogy győzelemmel fejezzük be.

Vigh László: – Tisztában voltunk azzal, hogy nem sok tétje lesz ennek a találkozónak. Szerettünk volna jól zárni ennek ellenére. Büszke vagyok a csapatom egész éves teljesítményre, sokat fejlődtünk. Van egy kis hiányérzetem, de a koppánymonostori foci legjobb eredményét értük el. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ebben részt vett. Keményen dolgozunk, hogy a következő szezonban fejlődni tudjunk.

Wati Kecskéd KSK–Nyerges­újfalu SE 1-2 (0-0)

Kecskéd, vezette: Erdélyi D. (Hegedüs P., Lovas G.)

Kecskéd: Bábszki – Schmidt (Darabos, 90.), Vadkerti, Kocsán, Hagymási, Greskó, Czékmány, Kese, Gyenes, Neukunft, Juhász (Simon, 5.). Vezetőedző: Linczmaier László.

Nyergesújfalu: Lakatos – Molnár, Guzsik, Zicsi, Vass (Vida, 96.), Szoboszlai (Fellegi, 59.), Farkas, Mann, Balogh, Takács, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.

Gólszerzők: Gyenes (73.), illetve Takács (78.), Zicsi (94.)

Jók: Kese, Neukunft, Schmidt, Gyenes, Czékmány, illetve Guzsik, Zicsi, Vass.

Linczmaier László: – Gratulálok csapatomnak a mai produkcióhoz és az egész idényhez. A meccs végén történteket igyekszünk hamar elfelejteni és jövőre még jobbak leszünk! Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez és a bronzéremhez, a Zsámbéknak pedig a megérdemelt bajnoki címhez.

Jánosi Dániel: – Gratulálok csapatomnak az óriási győzelemhez. Az egész éves teljesítményünknek köszönhetően megszereztük a bronzérmet.

Megyei I. osztály, rájátszás, alsóház, 7., utolsó forduló

Vértesszőlősi SE–OBSK Oroszlány 8-3 (4-2)

Vértesszőlős, vezette: Hartdégen Zs. (Farkas B., Csejtei Cs.)

Vértesszőlős: Dobrotka – Dr. Veréb, Mig, Horváth Z., Ténai, Polyák, Dombai, Bognár (Nagy, 46.), Kocsis, Ratimorszky, Matláry (Wágner, 29.). Vezetőedző: Tokaji Zsolt.

Oroszlány: Demeter – Nagy, Illek, Jónás, Fekete, Nádudvari D., Babai, Hideg Sz., Földi, Kovács. Szakosztályvezető: Mészáros István.

Gólszerzők: Ratimorszky (10.), Kocsis (13.), Ténai (19.), Horváth Z. (25., 70.), Nagy (72., 83.), Mig (88.), illetve Babai (16.), Polyák (36., öngól), Földi (74.)

Jók: Nagy, illetve mindenki.

Tokaji Zsolt: – A csalódást keltő szezontól keserédes győzelemmel búcsúzunk. Ahogy mindenki, úgy mi is rengeteg nehézséggel küzdöttünk meg ebben az idényben, de ez nem mentség. Köszönettel tartozunk a vezetőségnek és a szurkolóknak, hogy végig mellettünk álltak. A jövőben komoly változásokra és sok munkára lesz szükség. Addig is jó pihenést mindenkinek.

Mészáros István: – Köszönet a srácoknak a helytállásért, reméljük, hogy innen tudunk építkezni felfelé.

Környe SE–Vértessomlói KSK 1-5 (0-2)

Környe, vezette: Csejtei Cs. (Farkas B., Hartdégen Zs.)

Környe: Varsányi – Zelenai, Békefi, Horváth J. (Szemeti, 66.), Saáry, Mucsi, Szabó K. (Antalovits, 9.), Hegyi, Kósa, Turi (Oláh, 46.), Méhész. Vezetőedző: Kiprich József.

Vértessomló: Ujszászi – Kacz, Éliás, Koller, Murányi, Raffai (Bátorfi, 75.), Somodi (Goldschmiedt, 54. (Krüpl, 86.)), Kovács K., Kóródi, Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.

Gólszerzők: Méhész (76.), illetve Kovács K. (31.), Kovács S. (35., 58.), Éliás (52.), Koller (77.)

Kiállítva: Méhész (93., Környe)

Jók: senki, illetve mindenki.

Kiprich József: – Négy ifistát kellett játszatnunk, sok volt a sérültünk, a kapusunknak kellett centert játszania... Ez mindent elmond.

Schöffer Antal: – Az utolsó mérkőzésen a célunkat elértük, a 10. hely meglett. A csapatomban több volt ennél a helyezésnél, de köszönöm minden játékosnak, vezetőnek a munkáját és a hozzáállását. Júliusban újrakezdjük!

Nagyigmándi KSK–Tatai AC 2-2 (1-0)

Nagyigmánd, vezette: Büki G. (Balázs K., Varga I.)

Nagyigmánd: Kuti Horváth – Szabó R. (Szalai J., 29.), Patyi, Klestenitz, Fülöp, Bercsi, Járóka Máté, Takács M., Nádolszky, Boros, Németh M. (Szalai Á., 46.). Vezetőedző: Járóka Mátyás.

Tata: Valakovics (Csákány, 46.) – Széles, Visnyovszki M., Felső, Koronczi, Suhai, Tóth (Dragonya, 69.), Mártonfi, Sziranidisz, Minárcsik, Kovács. Vezetőedző: Wéber Roland.

Gólszerzők: Boros (19.), Fülöp (79.), illetve Martonfi (58.), Tóth (63.)

Jók: Kuti Horváth, Boros, Patyi, Nádolszky, Fülöp, Szalai J., illetve mindenki.

Járóka Mátyás: – Az első pár percben beragadtunk, de sikerült az ellenfelünk fölé nőni. Gratulálok a csapatnak, úgy gondolom, ennek a döntetlennek a Tata örülhet jobban.

Wéber Roland: – Amit elterveztünk a bajnokság előtt, azt elértük. Büszke vagyok a csapatunkra! Köszönöm nekik, valamint egyesületünk vezetésének és mindenkinek, aki szurkolt nekünk. Hajrá, Tata!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában