lövészet

2021.05.24. 13:56

Péni István bejutott a döntőbe az olimpiai kvalifikációs Eb-n

Péni István döntőbe jutott a férfi légpuskások között az Eszéken zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokság május 24-e hétfői versenynapján.

Kemma.hu

Budapest, 2020. március 9. Péni István sportlövő a Nemzeti Lőtéren 2020. március 9-én. A sportoló kvótát szerzett a tokiói nyári olimpiára. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A légpuskában címvédő, mindkét olimpiai számban világranglista-vezető, és tokiói indulási joggal rendelkező Péni a viadal honlapja szerint 629,9 kört lőtt az alapversenyben, ezzel a harmadik helyen jutott a fináléba.

Mint arról beszámoltunk, Péni István nem kis botrány után indult az Eb-n, miután az indiai világkupán pozitív doppingmintát adott. A gyanú szerint Sidi Péter manipulálta a vitaminjait, így Pénit a nemzetközi szövetség (ISSF) felmentette. A világ- és Európa-bajnok Sidi ellen a szállodai videófelvételek alapján eljárást indított a magyar szövetség, és felfüggesztette, így ő nem vehet részt a kontinensviadalon. A komáromi versenyző a múlt héten közleményben utasította vissza a vádakat.

Pekler Zalán és Hammerl Soma is lőállásba vonult hétfő délelőtt, előbbinek pedig csupán két tized hiányzott ahhoz, hogy döntőbe jusson és versenyben legyen az olimpiai kvóta megszerzéséért. Pekler 626,9 körrel, tizedikként zárta az alapversenyt, a 627,1 körös eredmény viszont már finálés szereplést jelentett volna számára. Hammerl 622,4 kört lőtt, és ezzel a 45. pozícióban fejezte be az alapversenyt. A döntőt 16 órától rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában