botrány

2021.05.29. 09:59

Dagad a sportlövőbotrány: Sidi szerint Péni csalta tőrbe a hotelben

Sidi Péter levélben tett vallomást a Magyar Sportlövők Szövetsége fegyelmi bizottságának, miután a bizottság már meghozta a döntését ellene.

Kemma.hu

Minszk, 2019. június 24. Sidi Péter a férfi légpuska versenyszám döntõjében a II. Európa Játékokon a minszki Lövész Központban 2019. június 24-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A magyar szakszövetség fegyelmi bizottsága előtt Sidi Péter nem felelt személyesen Péni István vádjára, miszerint a márciusi indiai versenyen jogosulatlanul járt a szobájában, és cserélte ki vitaminjait tiltott szerre. A világ- és Európa-bajnok sportoló azonban enélkül is tudatta véleményét – mégpedig levélben. A komáromi sportlövő egyébként már egyszer megszólalt az ellen felhozott vádakkal kapcsolatban.

Mint ismert, a magyar sportlövő-válogatott tagja, Péni István előbb pozitív doppingmintát adott a még márciusban, Új-Delhiben zajló világkupán, majd később az Újpest sportolója bizonyítékokat mutatott be a Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) elnökségének. A hotel biztonsági kamerájának felvétele azt sejteti, hogy egy magyar sporttársa engedélye nélkül, távollétében mintegy 45 percen át bent tartózkodott a szállodai szobájában, illetve valaki a vitaminkapszulája tartalmát vízhajtóra cserélte.

Ahogy a 24.hu nyomán a Nemzeti Sport írja: mostani levelében Sidi többek között azt állítja, Péni hívta őt fel magához, hogy négyszemközt beszélgethessenek a köztük lévő ellentétről: „Nem volt a szobájában, ezért vártam rá. (...) Közben a telefonommal foglaltam el magam. Nem néztem az időt, de egy idő után meguntam a várakozást, ezért a kártyakulcsot az asztalon hagyva elhagytam a szobát.”

Ezután maga is megfogalmazott egy vádat: „Most már tudom, a célja az volt, hogy okot csináljon egy fegyelmi büntetésre, hogy eltiltsanak, és ne tudjak részt venni a mostani Eb-n és az olimpián.”

A fegyelmi vizsgálat mellett rendőrségi nyomozás is zajlik az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában