nagy tét

2021.03.11. 21:08

A Szeged ellen küzd a Tatabánya a kézilabda kupa negyeddöntőjében

A tatabányaiak a Gyöngyös ellen megnyert meccsükkel bejutottak a negyeddöntőbe, és a Tisza-parti gárda ellen lépnek pályára.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A Gyöngyös elleni mérkőzésen az első tíz percben fej-fej mellett haladt a két együttes, aztán a félidő derekán a tatabányaiak figyelme lanyhult a védekezésben, és ezt kihasználva a házigazdák négy góllal elhúztak.

Kézilabda Magyar Kupa, férfi, 4. Forduló

Gyöngyös–Grundfos Tatabánya KC 27-29 (14-15)

Gyöngyös, zárt kapuk mögött, vezette: Nagy F., Túróczy J.

TATABÁNYA: Bartucz – Hornyák P. 1, Ancsin 6, Sipos A. 1, Juhász Á., Győri M. 9/2, Sunajko 1. Csere: Mucsi (kapus), Ilyés, Zdolik 4, Debreczeni 3, Molnár B. 4/2, Hornyák B. Edző: Matics Vladan.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-4, 13. p.: 9-5, 18. p.: 10-9, 27. p.: 12-13, 35. p.: 18-17, 44. p.: 21-19, 52. p.: 21-23, 55. p.: 24-25. Kiállítások: 4, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/2, illetve 4/4.

Matics mester időkérése után rendezték soraikat a Kék Tigrisek. Először felzárkóztak, majd a játékrész hajrájában meg is fordították az eredményt, így egygólos előnnyel térhettek pihenőre.

A szünet után kissé kapkodóan kezdett a Tatabánya, így néhány perc után már ismét a házigazdáknál volt az előny. Aztán a második harminc perc derekán hosszú percekre „megfagyott” az eredmény. A 21-21-es holtpontról végül a Matics-legénység billent ki először, és ha már ezt megtette, gyorsan háromgólos előnyt harcolt ki, amelyből a találkozó végéig kettőt meg is őrzött.

Matics Vladan: – Megérdemelten jutottunk tovább, pedig itt mindig nehéz nyerni. A kritikus időszakokat is átvészeltük, ami a csapat tartását mutatja. Nem volt hibátlan a játékunk, de amiért jöttünk, azt teljesítettük.

Kontra Zsolt, a Tatabánya technikai vezetője úgy nyilatkozott, hogy ahhoz, hogy a csapat visszataláljon a régi „útra”, ilyen győzelmek kellenek.

Ezzel a mérkőzéssel a Tatabánya bejutott a negyeddöntőbe, és a Mol-Pick Szeged ellen játszhatja a fordulót, A negyeddöntő hivatalos játéknapja a férfiaknál március 24-e, ám a Tatabánya–Szeged párbaj időpontjáról a két csapat később egyezik meg. A továbbjutásról változatlanul egy mérkőzés dönt. A négyes döntőt a férfiak esetében április 10-11-én, rendezik.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Grundfos Tatabánya március 7-én vasárnap a Veszprémi KKFT ellen játszott volna, de utóbbi csapatnál igazolt koronavírus-fertőzés miatt lemondták a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában