pilóta

2020.11.28. 06:49

Pályafutása hatszázadik trófeáját szerezte és szlalombajnok lett a tatai pilóta

A tatai Hernádi László, „nagy” autóval is nagy sikert aratott. Megnyerte a magyar szlalombajnokságot.

Petrik József

Visontán rendezték a magyar szlalombajnokság hatodik futamát, ami egyben a versenysorozat utolsó fordulóját jelentette. Ennek a futamnak egy kis méretű gokartpálya adott otthont. Ez már előrevetítette, hogy a Hernádi László, tatai pilóta által is vezetett nagyméretű járműveknek nem lesz könnyű dolguk. László, a Mitsubishi-jével az első edzésen hideg aszfalton, a lehető legjobb tapadást kellett megpróbálniuk eltalálni, illetve a beállítások segítségével elérni.

– Az első versenyfutamnál ez annyira jól sikerült, hogy az első négy helyezett egy másodpercen belül volt – emlékezett vissza a tataiak üdvöskéje. – Mi a harmadik helyet foglaltuk el ebben a szoros csatában. A négy futam során minden kör ilyen szoros befutóval fejeződött be. Az első helyezetthez képest két másodperc hátránnyal végeztünk a harmadik helyen. Ám összességében, ezzel meg is nyertük az országos bajnokságot, mégpedig nyolcpontos előnnyel. Ennek azért van számunkra nagy jelentőségé, mert az idei szezonban a járvány miatt az Európa-bajnokságot teljes programját törölték. Így nemzetközi futamokra nem volt esélyünk elmenni és részt venni. Így annak is örültünk, hogy a bajnokság minden futamán rajthoz állhattunk.

Hernádiék utolsó fordulóban elért harmadik helyezésének, és az elnyert serlegnek külön pikantériája is van. Ez a trófea volt a 600., amelyet dobogós helyezésért eddigi a pályafutása során Hernádi László a magasba emelhetett.

– Emellett ennek a bajnoki címnek azért is van még nagy értéke, mert nagyon erős a magyar mezőny – hangsúlyozta a magyar bajnok. – Nagyon jó pilóták nagyon jó, kimondottan a szlalombajnokságra épített, autókkal álltak a rajthoz.

A visontai verseny eredménye: 1. Pintér Máté (BMW) 5.53.550 perc, 2. Jordán Tamás (Mazda) 5.53.695, 3. Hernádi László (Mitsubishi) 5.55.576.

A szlalombajnokság végeredménye: 1. Hernádi László 86 pont; 2. Pintér Máté 78 pont; 3. Pintér László 78 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában