cselgáncs

2020.11.05. 19:15

Kitűnő teljesítményt nyújtottak a Tatabányai Judo Club cselgáncsozói

A Tatabányai Judo Club (TJC) által szervezett Faragó Benjámin Emlékversenyen jól szerepeltek a tatabányai cselgáncsozók.

Kun Attila

A Tatabányai Judo Club immár 22. alkalommal rendezte meg a Faragó Benjámin Emlékversenyt, melynek helyszíne ezúttal is a Földi Imre Sportcsarnok volt. A viadal kitűnő erőfelmérőnek bizonyult az utánpótlás-korosztályú sportolók számára. Az idei megmérettetést sok más versenyhez hasonlóan zárt kapuk mögött tartották meg az egészségügyi előírások betartásával, így csak a sportolók és edzőik vehettek részt rajta. A szigorú előírások ellenére is szép számmal léptek tatamira a Földiben, hiszen 16 egyesület 110 versenyzője nevezett a viadalra. Ez a verseny egyben – fél év kihagyás után – válogatóverseny is volt az országos bajnokságra.

A megnyitón a Magyar Judo Szövetség főtitkára, Nagy György díjakat és elismeréseket adott át, többek között a Tatabányai Judo Club alapítója, Kunyik József számára is.

Kunyik József (a kép bal szélén) munkásságát is elismerte a Magyar Judo Szövetség
Fotó: TJC

A Tatabányai Judo Club versenyzői egyébként a legnagyobb létszámmal képviseltették magukat az eseményen, és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak (lásd keretes írásunkat), ami jó előjel az országos bajnokságok előtt.

A verseny megrendezését Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Agora Nonprofit Kft., a BIL Trans Kft., a Bodorvent Kft. és a Gombi Car Kft. támogatta, ezt a szervezők ezúton is köszönik.

20 helyezés, 14 érem

A Tatabányai Judo Club sportolói 20 helyezést, ebből 14 érmet nyertek a versenyen. Hét versenyző ért el két korcsoportban is helyezést, négyen két érmet nyertek. A legeredményesebb Kunyik Botond lett két elsőséggel.

A TJC versenyzőinek eredményei: diák C korcsoport: 27 kg: 1. Bánky Sebestyén, 45 kg: 1. Katona Zsófia; diák A korcsoport: 38 kg: 1. Kunyik Botond, 2. Radovics Mihály, 5. Bánky Botond és Cseke Nándor; 41 kg: 3. Katona Eszter; 45 kg: 2. Illényi Kristóf, 3. Németh Bálint; 54 kg: 5. Lakatos Dienes Ádám; serdülő korcsoport: 40 kg: 1. Kunyik Botond, 2. Katona Eszter és Radovics Mihály, 3. Bánky Botond, 5. Cseke Nándor; 45 kg: 3. Illényi Kristóf, 4. Németh Bálint; 50 kg: 2. Cseke Bendegúz; 60 kg: 4. Szabó Álmos; 81 kg: 1. Dubszki László. Edző: Kunyik Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában