hazai siker

2020.10.03. 16:25

Az esztergomi vaslady, Maráz Zsuzsi nyert az Ultrabalaton női mezőnyében

Az esztergomi ultrafutó negyedszer nyert meg a balatoni versenyt. A női versenyzők közül futott be elsőként, az összesített mezőnyben is szép eredményt ért el.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/NN Ultrabalaton

Idén rendhagyó módon október első hétvégéjén rendezik Balatonfüreden a 14. NN Ultrabalatont. A versenyt a koronavírus miatt odázták el tavasszal.

Október 2-án pénteken rajtolt a 221,9 kilométeres maratoni táv, amelynek egyéni női mezőnyét – idén negyedszer – Maráz Zsuzsanna esztergomi ultrafutónő nyerte meg. Zsuzsa 21 óra 58 perc 2 másodperccel szombat hajnalban, öt óra után pár perccel ért a célba, eredményével hazahozta az aranyérmet. A versenyző az összesített eredmények szerint az előkelő ötödik helyen végzett.

A második helyen Patrycja Bereznowska végzett 23:27:09-as idővel, harmadikként pedig 27 óra 57 perc 43 másodperccel Csákány Krisztina ért célba.

Az idei Ultrabalatonon a férfiaknál címvédés történt: Bódis Tamás 19:08:14-as idejével utasított mindenkit maga mögé. A Balaton-kör végén másodikként Csécsei Zoltán, harmadikként Béda Szabolcs futott be a célba. Előbbi 19 óra 20 perc 53 másodperc alatt, utóbbi pedig 21 óra 23 perc 10 másodperc alatt tette meg a távot.

Az Ultrabalaton második napján szombaton a félmaratoni távon mutatják meg erejüket a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában