együttműködés

2020.09.03. 14:33

Oroszlányból fejlesztik tovább a tatabányai kosárlabdát

Az együttműködési megállapodást hosszas egyeztetések előzték meg, melynek értelmében az idei szezontól a Tatabányai KC lányai is az OSE felügyelete alá kerülnek.

Várvizi Tamás

Forrás: Beküldött

Az Oroszlányi Sportegylet fejlődése újabb mérföldkőhöz érkezett. A Tatabányai Titánok vezetője, Traskó Vivien és a Tatabányai Kosárlabda Club elnöke, Mózes Emil felkérésére a Tatabányai Titánok és a Tatabányai Kosárlabda Club (TKC) utánpótláscsapatai az új szezontól az OSE égisze alatt fognak versenyezni – tájékoztatott a közelmúltban az oroszlányiak hivatalos honlapja.

Az együttműködési megállapodást hosszas egyeztetések előzték meg, melynek eredményeként az Oroszlányi Sportegylet és a két tatabányai klub a jövőt közös emberi értékek és azonos szakmai munka alapján viszik tovább. A fúzióval további mintegy 60-70 tatabányai utánpótláskorú játékos felkészítése, versenyeztetése kerül az OSE szakmai felügyelete alá – áll a kommünikében. Ez az egyesülés egy korábban kezdődött folyamat eredménye, ugyanis a Tatabányai Titánok játékosainak munkáját az utóbbi négy évben az OSE szakmai stábjából Geiszt Ferenc, Gurszky Gergő, Kláris Zoltán és Pataki László segítette.

Az idei szezontól a Tatabányai KC lányai is az OSE szakmai felügyelete alá kerülnek. A TKC több évtizeden keresztül hagyományosan női vonalon építkezett, azonban az induló szezonban a felnőtt NB I./B-s csapatot már nem indítják el (az elmúlt években markáns középcsapatnak, illetve élgárdának számítottak), a fiatalok szerepeltetését pedig az OSE viszi majd tovább.

A tatabányai gyerekek, a szülők, valamint az edzők segítségével már az elmúlt években is közös edzéseken, edzőtáborokban, külföldi kupákon és nemzetközi megmérettetéseken vettek részt az OSE fiataljaival együtt. A szakmai és pedagógiai munka oroszlányi mintára épült az utóbbi időben, mely a jövőben tovább erősödik. A tatabányai csapatok ezt követően is a megszokott termeikben és edzőikkel, Milivoj Dokmanovic szakmai irányítása alatt dolgoznak tovább a sikerekért.

Az oroszlányi közlemény azzal zárul: bíznak abban, hogy ezzel a lépéssel tovább fejlődik, erősödik megyénk utánpótlásbázisa, és ezzel is egyre több gyerek választja a kosárlabdát, melynek szakmai centruma az Oroszlányi Sport­egylet lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában