Labdarúgás

2020.06.11. 19:59

Nem feledi Észak-Komáromot a magyar válogatott focista

A észak-komáromi labdarúgás számos sikeres nemzetközi karrier „kezdőrúgásának” tekinthető. Ennek a jelenségnek generációnk egyik legismertebb képviselője a hatvanháromszoros magyar válogatott Priskin Tamás.

Herczeg István

Forrás: Beküldött

Az egyebek közt a Watford, Ipswich, Vlagyikavkaz, Slovan és Ferencváros egykori és a Győri ETO újbóli csatárával a komáromi kezdetekről és városhoz való kötődéséről beszélt a kfckomarno.sk.

– Profi karriered kezdete Győrhöz köthető, első labdaérintéseid viszont a Felvidékhez kötődnek. Mi az első, futballal kapcsolatos emléked? Hány éves korodban kezdtél el Észak-Komáromban játszani?

– Az első emlékem mikor apukámmal fociztunk a Vág partján és minden áron a vízbe akartam rúgni a labdát, ami sikerült is, úgyhogy áprilisban kellett neki a vízbe merülni a labdáért. Kb. 6 éves lehettem. Az Eötvös Utcai Alapiskolában kezdtem focizni, Gyurenka Pista bácsi edzőnél, majd innen kerültem a KFC-hez.

– Kik voltak még az edzőid Észak-Komáromban?

– Machata János, Uhrin Ján, Mészáros László, Ferčík Pál. Remélem, nem hagytam ki senkit! Ferčík Pali bácsi több, nemzetközileg is sikeres labdarúgó felfedezésében is közrejátszott.

Hogyan emlékszel rá, miben volt egyedi a munkássága?

– Pali bácsi sokat segített nekem/nekünk! Az ő közreműködése nélkül nehezen tudtam volna az ETO-hoz igazolni. Sokat foglalkozott velem egyénileg is, ami segítette a fejlődésemet.

– Tudnál bővebben mesélni a Győrbe kerülésedről? Hogyan kerültél a látókörükbe, és hogyan ment végbe tulajdonképpen a váltás?

– Csintalan Tivadar segítségével kerültem Győrbe, az ő fia már itt játszott és ő segített, hogy ide kerüljek. Pali bácsi pedig a nemzetközi játékengedély kiadásában segítkezett.

– Mit gondolsz, miben és miért voltál már gyerekkorodban jobb a többieknél?

– Ez jó kérdés, erről inkább az edzőimet kellene megkérdezni, de talán a gólerősségem. Több KFC-tehetség került az ETO-hoz vagy más neves klubhoz az évek során, de sok esetben nem tudták kezelni az új közeget, körülményeket.

Milyen életmódváltozással járt számodra a klub- és városváltás?

– Nyilván az első napok, hetek nehezek voltak a család hiánya miatt, de az idő múlásával otthonra találtam Győrben.

– Hogyan kötődsz jelenleg Észak-Komáromhoz és a környékhez? Milyen gyakran látogatsz haza?

– Nagyszüleim élnek Észak-Komáromban és Pathon, őket szoktam látogatni, de szüleimmel és testvéreimmel mindannyian Győrben élünk. Jelenleg kétéves szerződés köt az ETO-hoz.

Az észak-komáromi törzsszurkolók gyakran eljátszanak a gondolattal, hogy látnak-e még téged pályára lépni lila-fehérben. Te hogyan véled?

– Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy az ETO-val sikeres legyek, de csak a KFC kedvéért öltöznék lilába!

– Példátlan pályafutást tudhatsz a magadénak, mit üzennél, tanácsolnál a mai KFC-tehetségeknek?

– A legfontosabb a kitartás és az alázat. Én a munkában hiszek, szorgalommal sok mindent el lehet érni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában