Sport

2020.05.29. 07:30

A tatabányai vívólány már nemcsak a kertben edz

A tatabányai vívó elmondta, hogy az edzések újrakezdődtek, de csak kis létszámban, így heti kétszer lehetősége van gyakorolni a tatabányai sportcsarnokba is.

H. I.

Forrás: Beküldött

A koronavírus minden sportolót térdre kényszerített, kit így, kit úgy. Nem kivétel ezalól Gnám Tamara, tatabányai vívó sem, akitől megtudtuk, hogyan élte át a házi karantént, illetve, hogyan edzett hazai körülmények között.

– Hogyan érintett téged a krí­zishelyzet? Milyen versenyek maradtak el március óta?

– Igazából eleinte úgy voltam vele, hogy lesz egy kis szünet, ezáltal lesz időm kicsit a fejemet kiszellőztetni így a szezon közepén, de az idő elteltével csak egyre rosszabb lett, valamint egy kicsit motiválatlan is lettem. A versenyek közül egy felnőtt Világkupa, a hazai válogató és U23-as Európa-bajnokság maradt el eddig, de valószínűleg a nyári előválogatókat sem fogják megtartani.

– Mennyiben befolyásolta az edzésmunkádat az otthonlét? Hogyan tudtad otthoni megoldásokkal pótolni?

– Az edzésmunkát annyiban lekorlátolta, hogy vívni nem vívtam, csak a kertben csináltam erőnléti edzést, de egy pár hete már járok iskolázni edzőmhöz, és a múlt héten elkezdtünk vívni is. Hála Istennek, edzőm is nagyon kedves volt, és kaptam mindenféle edzőfelszerelést a BOSU-tól kezdve a szúrópárnáig, szóval ez nagy segítség volt a felkészülésemben.

– Mikor indulhat újra az edzés? Milyen versenyre kezded meg a felkészülést?

– Az edzések már korábban újrakezdődtek, kis létszámban, heti kétszer járunk be a tatabányai sportcsarnokba. Sajnos egyelőre nem látni, hogy hogyan fog alakulni az év hátralevő része, talán novemberben lesznek már versenyek, de senki sem tud semmi biztosat még, csak találgatások vannak.

– Mi hiányzott a legjobban az elmúlt hónapokban?

– A legjobban talán a társaság és a jó hangulatú edzések, már nagyon várom az igazi visszatérést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában