szezonértékelő

2020.04.20. 14:41

A tatai kézisek mestere elégedett a szezonnal, és a drukkereket is méltatta

Immár másfél hete, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as szezont a koronavírus-járvány miatt. Sibalin Jakabbal, az NB I. B. Nyugati csoportjában szereplő Tatai AC vezetőedzőjével így szokatlanul korán értékeltük a magunk mögött hagyott bajnokságot.

Várvizi Tamás

– Összességében jól sikerült a szezonunk, főleg az első fele, még ha furcsán is ért véget – kezdte értékelését a tréner.

Mint fogalmazott, az élmezőny tömör volt, egy-egy pont döntött csak a végső helyezésekről (a TAC 9-1-5-ös mérleggel az 5. helyen zárt).

Sibalin Jakab szerint sikerült előrelépni az előző szezonhoz képest, ez elsősorban abban nyilvánult meg, hogy mindvégig stabil játékot produkáltak. Hiányérzet is munkál ugyanakkor az edzőben, ugyanis akadt néhány sorsdöntő meccs közvetlen riválisok ellen, amelyeket nem tudtak behúzni. Ezek között a Veszprém U20, illetve a Veszprémi KKFT elleni találkozókat említette.

A tataiak ugyanakkor produkáltak bravúrokat is. Ezek közül a Veszprémi KKFT otthonában megnyert meccset hozta fel példaként Sibalin Jakab, a bakonyiaktól egyedül a TAC vitte el mindkét pontot. Emellett jó szívvel gondol vissza a PLER és a Balatonfüred U23 elleni hazai győzelmekre is.

A vezetőedzőt megkérdeztük a játékosok, illetve a csapatrészek teljesítményéről is. – Összességében elsősorban csapatként működtünk jól, de voltak egyenletesen jó színvonalon teljesítők is. Iváncsik Tamás és Harsányi Gergő, valamint Kiss Martin húzóembernek bizonyultak a széleken, Dósa Dénes és Mátó István megbízhatóan játszott beállóban, Győrffi Márió, Tass Barnabás és Sárosi Ádám is hozzátette a magáét – mondta a szakember, hozzátéve: a szezonban elsősorban a védekezésük működött jól csapatszinten, a megnyert meccsek zöme a hátsó alakzat stabilitásának köszönhető. (Mindezt a számok is igazolják, a tataiak kapták a harmadik legkevesebb gólt a mezőnyben, igaz, a tabella némileg torzít, ugyanis hat csapat 15, hat pedig 16 meccset játszott.)

Sibalin Jakab zárásként köszönetet mondott a vezetőségnek, akik – mint fogalmazott – nyugodt hátteret teremtettek, nekik csak a játékkal kellett foglalkozni, a szakmai stábnak, a háttérembereknek és a szurkolóknak egyaránt (utóbbiakkal keretes anyagunkban bővebben is foglalkozunk).

Nyolcadik ember

Sibalin Jakab arról is beszélt, hogy a nézőszám emelkedett az előző szezonhoz képest. Lényegében minden hazai találkozójuk csaknem telt ház előtt zajlott, akadtak rangadók, amikor egy gombostűt sem lehetett leejteni a Güntner Arénában (ez nagyjából 400-450 szurkolót jelentett). A tréner szerint azért is örömteli mindez, mert az utánpótlásnak (melynek csapatai szintén jól szerepeltek) is lökést ad. A szimpatizánsok Sibalin Jakab szerint a csapat mellett álltak, a gárda hajtását tapssal jutalmazták akkor is, ha a teljesítmény esetleg elmaradt a várttól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában