fontos döntés

2020.03.17. 16:53

Befejezték a kosárlabda-bajnokságokat – 9. lett az OSE

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetség a március 17-én tartott ülésén arról döntöttek, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján befejezik.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag. A továbbiakról március 17-én tartott értekezletet az elnökség, a veszélyhelyzetre való tekintettel internetes kapcsolat segítségével – írja a hunbasket.hu.

A szövetség előzetesen megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, hogy miként állnak a bajnokság folytatásához. A beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Ezt elfogadva az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot.

A meghozott döntés értelmében Komárom-Esztergom megye kosárlabdázói számára is véget ért a bajnokság. Az NB I.-ben szereplő OSE Lions csapata a 9. helyen zárt. Az amatőr női NB I. piros csoportjában vitézkedő Tatabányai KC a 12., míg a zöld csoportban játszó Tatai SE a 13. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában