korai szezonértékelő

2020.03.31. 15:02

A Tatabányai KC csonka szezonjában sérülések és betegségek hátráltatták a gárdát

A koronavírus-járvány miatt minden fronton befejezettnek nyilvánította a szezont a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Mózes Emilt, az amatőr női NB I. Piros csoportjában szereplő Tatabányai KC szakosztályvezetőjét kértük meg, hogy értékelje a 12. hellyel végződő csonka szezont, rendhagyó módon, már március végén.

Várvizi Tamás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A Tatabányai KC három győzelemmel és 16 vereséggel a 12. helyen végzett a 14 csapatos bajnokságban. (Mint ismeretes, még több forduló is hátra volt a szezonból, ám a szakszövetség a járványhelyzetre való tekintettel befejezettnek nyilvánította az összes pontvadászatot, az épp abban a pillanatban érvényben lévő állapotot hirdetve meg végeredményként.)

Mint a szakvezető elmondta, már májusban tudták, hogy nyáron néhányan távoznak, így augusztusig-szeptemberig állt rendelkezésre idő, hogy őket pótolni tudják. Hatan igazoltak Tatabányára, velük és a maradókkal vágtak neki az új idénynek.

– Átmeneti esztendővel kalkuláltunk a szezon tavalyi indulásakor, a középmezőnybe lőttük be magukat – magyarázta Mózes Emil. Az őszi szezon utolsó egyharmada volt sikeresebb, akkor szerezte mindhárom győzelmét a csapat. Mózes Emil elmondása szerint a MAFC elleni idegenbeli siker volt a legváratlanabb ezek közül, melyet nem várt, magabiztos játékkal hozott a gárda.

A szakosztályvezető a szezon negatívumai közül a csapatot sújtó betegség- és sérüléshullámot említette elsőként. Emiatt több meccsen is tartalékosan kellett kiállniuk, ami az Ajka elleni nagy vereségben csúcsosodott ki. Emellett a szakember szerint sajnálatos – bár a realitás ezt tükrözi –, hogy esélyük se volt az élcsapatok ellen.

Mózes Emil a játékosokra vonatkozó kérdésünkre elmondta: a hozzáállással nem volt probléma, mindenki hozzátette a magáét. Pusztai Sára nyerte a házi „pontversenyt”, 11 pontos meccsenkénti átlaggal.

A folytatással kapcsolatban a szakember úgy fogalmazott: jelenleg – már csak a vírushelyzet miatt is – minden képlékeny, az új szezon indulásának időpontja is bizonytalan. Mint megtudtuk, egyelőre senki nem jelezte távozási szándékát, a játékosokkal – amint a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi – leülnek tárgyalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában