példaképek

2020.02.15. 07:46

A vb-érmes kajakozók visszatértek Tatára

Két megyei kötődésű, világbajnoki érmes kajakozó, Kiss Blanka és Gacsal Ákos a Tatai Hódy Sportegyesület meghívására látogatott el a kajakházba.

Petrik J.

Forrás: Beküldött

Fotó: Hagymási Bence

A Tatai Hódy Sportegyesület meghívására látogatott el a helyi kajakházba Kiss Blanka és Gacsal Ákos világbajnoki érmes kajakozó. A két kiváló sportember kötődik megyénkhez, illetve konkrétan Blanka a tatai egyesülethez. Nyergesújfaluban kezdte a kajakozást, jelenleg az Újpesti TE versenyzője. Tavaly, a Szegeden rendezett világbajnokságon, a 200 méteres távon, párosban bronzérmet szerzett. Ákos serdülő és ifjúsági sportolóként a Tatai Hódy SE-t erősítette, ekkor egyes hajóban két ifjúsági Európa-bajnokságon is részt vett. Jelenleg Észak-Komáromban edz, és szlovák válogatottként a Tisza-parti városban, négyes hajóban, 1000 méteren a dobogó harmadik fokára állhatott.

Emellett mindketten a tatai Eötvös József Gimnáziumban érettségiztek. A találkozón a tatai kajakosokon és szüleiken kívül Lábatlanról is érkeztek versenyzők. A résztvevők megtudhatták, hogy kezdte Blanka és Ákos a kajakozást. Mikor érték el az első sikereiket, miként tudták a sportolást és a tanulmányaikat összeegyeztetni. Hogy jutottak ki a világbajnokságra és miként élték meg a versenyt.

Ákos a Tokióban megrendezendő olimpián történő indulást tűzte ki célul, Blanka pedig ebben az évben 200 méteres távon ismét világbajnoki résztvevő szeretne lenni. A beszélgetés végén megmutatták érmeiket, majd közös fényképek készültek a fiatal kajakozókkal. A meghívottak példaként állíthatók a tatai fiatalok elé, mert eddigi pályafutásuk során megmutatták, hogy kitartással, szorgalommal, áldozatvállalással szűkebb környezetükből is kimagasló eredményeket lehet elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában