éremeső

2020.02.27. 06:47

A tatabányai cselgáncsozók Oroszlányban és Nagykőrösön is remekeltek

A Tatabányai Judo Club cselgáncsozói a nagykőrösi diákolimpián brillíroztak és az oroszlányi Farsang Kupáról is hét éremmel térhettek haza.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

A Tatabányai Judo Club (TJC) sportolói számára is megkezdődött a versenyidény. Az egyesület ifjú cselgáncsozói idén elsőként az Oroszlányon rendezett Farsang Kupán vettek részt (lásd keretes írásunkat), majd a Nagykőrösön megrendezett országos, serdülő „B” korosztályú Diákolimpián indultak, ahol a TJC több versenyzője is képviselte iskoláját.

Az alföldi városban első helyen végzett Radovics Mihály, a Tokodi Hegyeskő Általános Iskola tanulója, második lett Kunyik Botond, a tatabányai Szent Margit Általános Iskola diákja, míg Dubszki László, a tatabányai Óvárosi Általános Iskola növendéke a harmadik helyet szerezte meg. A tatabányai csapat dzsúdósai további helyezéseket is elértek: Németh Bálint (Szent Margit Általános Iskola) ötödik, Bánky Botond (Szent Margit Általános Iskola) hetedik, míg Cseke Nándor (Vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskola) és Illényi Kristóf (Oroszlányi Gyermekotthon és Általános Iskola) kilencedik lett.

Mint Kunyik Zsolt edzőtől megtudtuk, a klubonkénti összevetésben a TJC a harmadik helyet szerezte meg, aminek értékét növeli, hogy a tatabányai csapat versenyzői egyaránt „A” korosztályúak, tehát náluk idősebb dzsúdósokkal kellett felvenniük a küzdelmet Nagykőrösön.

Hét érem a Farsang Kupáról

Az egyesület versenyzőinek idei első megmérettetése az Oroszlányon rendezett Farsang Kupa volt. Ezen az erőfelmérőn is bebizonyosodott, hogy jó kezekben vannak a TJC fiatal dzsúdósai, hiszen négy első, valamint egy-egy második és harmadik helyezést értek el az oroszlányi versenyen. A legjobbnak bizonyult súlycsoportjában Katona Zsófia, Göblyös Lénárd, Kunyik Csanád és Ro­zenberszki Koppány, a második helyen végzett Bánky Sebestyén, míg harmadikként zárta a küzdelmeket Dodek Bendegúz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában