legyőzhetetlenek

2020.01.16. 15:38

Veretlenül lettek tornagyőztesek a fővárosi versenyen a tatabányai kézisek

A Grundfos Tatabánya U13-as és U14-es kézilabdázói egy arany- és egy bronzérmet szereztek a Budapesten rendezett utánpótlástornán.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

A közelmúltban immár 25. alkalommal rendezték meg a Ferenczy-Budapest Kupát, amelyen a Grundfos Tatabánya KC U13-as és U14-es csapata is részt vett. Az U13-as korosztályban 15, míg az U14-eseknél nyolc csapat küzdött az elsőségért a háromnapos tornán.

Az U13-asoknál a résztvevőket három darab ötcsapatos csoportba sorolták a szervezők, a csoportmérkőzéseket követően az azonos helyezést elérők hely­osztókat vívtak egymással.

A Tatabánya a „C” csoportba került a Budakalász KZRT, a Bp. Elektromos SE, a KSA Budapest és a PLER KKFT csapatai mellé. A csoportmérkőzéseket magabiztos játékkal és kiváló védekezéssel abszolválták a tatabányaiak, akik az összes mérkőzésüket megnyerték és így a csoport élén végeztek.

Eredmények:

Tatabányai Kézilabda Kft.–Bp. Elektromos SE 22-12 (10-5), Tatabányai Kézilabda Kft.–KSA Budapest 36-11 (13-5), Tatabányai Kézilabda Kft.–PLER-Budapest 30-8 (14-6), Tatabányai Kézilabda Kft.–Budakalász KZRT 18-13 (8-6).

A csoportok első helyezettjei körmérkőzéses formában döntöttek az első három hely sorsáról. A Tatabánya az első mérkőzését a Haladás VSE ellen játszotta. A két azonos képességű csapat mérkőzését 14-13-as félidő után végül a szerencsésebb szombathelyiek nyerték 25-23-ra. A második mérkőzésen az Angyalföldi Sportiskola 1-es csapata volt az ellenfél.

A fővárosiak 13-5-ös félidei vezetés után 21-15-re győztek, majd a Haladás elleni sikerrel (20-14) megnyerték a tornát. A Tatabánya végül a harmadik helyen végzett.

A harmadik helyezett U13-as csapat tagjai: Gyurmánczi Milán, Horváth Zoltán, Megyesi Milán, Mészáros Barnabás, Mizerák Mátyás, Pongrácz Dominik, Raffai Martin, Somlói Milán, Sörös Gergő, Szabó Bence, Szabó Lőrinc, Togyeriska Dániel, Varga Ákos.

Az U14-eseknél a résztvevőket két négyes csoportba osztották, a Tatabánya a „B” csoportba került az ÓKSI SE, a Pénzügyőr SE és a VS Dunakeszi csapataival együtt. A csoportmérkőzéseket magabiztos játékkal, valamint kiváló támadó és védőmunkával sikerült megnyerni.

Eredmények:

Tatabányai Kézilabda Kft.–Pénzügyőr SE 28-21 (13-8), Tatabányai Kézilabda Kft.–ÓKSI SE 30-20 (15-7), Tatabányai Kézilabda Kft.–VS Dunakeszi 35-13 (16-5). Az elődöntőben a Gyömrői KA volt az ellenfél, akit végig magabiztos játékkal, 13-6-os félidei vezetés után 24-14-re sikerült legyőzni. A döntőt a fővárosi Kézilabda Utánpótlás KFT ellen játszották a tatabányaiak. A két azonos képességű csapat magas színvonalú, közönségszórakoztató mérkőzést játszott egymással. Eleinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első félidő második 10 percében viszont sikerült ellépni az ellenféltől, így a félidőben 11-8-ra vezetett a Tatabánya. A második félidő elején sikerült az eredményt tartani, egy kizárást kihasználva azonban az ellenfél kiegyenlített, de a vezetést nem tudta átvenni. Végletekig kiélezett csatában a Tatabánya végül egy góllal, 21-20-ra felülmúlta kiváló erőkből álló ellenfelét.

Az első helyezett U 14-es csapat tagjai: Batta Gergő, Buchholz Martin, Csorba Márk, Edwards Benjámin, Kacsó Csongor, Pongrácz Máté, Róka Ármin, Széplaki Norbert, Tóth Zsombor, Vadászy Kristóf, Veréb Dávid. Az U13-as és U14-es csapat edzői Horváth Árpád és Jaczkó László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában