kihívás

2020.01.23. 11:00

A tokodi mozgáskorlátozott dartsos is indul a vébén

Január 31-én kezdődik a 2020-as Winmau World Disability Darts Association világbajnoksága, melyen a mozgáskorlátozott sportolók mérik össze tudásukat.

W. P.

Forrás: Shutterstock

Magyarországot két versenyző képviseli a darts világbajnokságon: egyikük Miklós József, aki a Szolnoki Baglyok DC kötelékében űzi a sportágat, rajta kívül pedig a tokodi Virágos Kis Lajosnak szurkolhatunk. A tokodi sportoló alapító tagja a Duna-Gerecse Tát SE Darts szakosztályának, csapattársaival pedig hetente kétszer edzenek.

Virágos Kis Lajos korábban már indult hazai, illetve nemzetközi versenyen is, így számára nem lesz ismeretlen a megmérettetés. A világbajnokságon az amerikai David Hillsberggel mérkőzik meg, a győztes pedig bejuthat a legjobb tizenhat közé.

A tokodi versenyző részvételéről szóló hírt a World Disability Darts Association (WDDA), azaz a fogyatékkal élők világszövetsége tette közzé Facebook-oldalán.

További részletek a 24 Óra január 23-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában