repülőmodellezés

2020.01.04. 11:30

A tatabányai és a dorogi repülőmodellezők sikeres évet tudhatnak maguk mögött

A tatabányai és dorogi modellezők szárnyas csodáikkal eredményes évet zárva több hazai versenyről tértek haza csillogó érmekkel.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

Fotó: David, Sandor

A Tatabánya Városi Modellező Klub és a Dorogi Modellezők Baráti Körének modellezői közösen vesznek részt a hazai versenyeken, ahol rendre sikeresen szerepelnek. Idén is több versenyen indultak együtt és értek el jó eredményeket. A dorogiak által rendezett id. Rubik Ernő Emlékversenyen elektromos modell kategóriában Gál István dorogi versenyző a második helyen végzett, míg a tatabányaiak részéről vitorlázó modell kategóriában Marton József két modelljével az ötödik és a hetedik, Németh Róbert a hatodik, Fidrich András, a tatabányai egyesület elnöke pedig a nyolcadik helyezést szerezte meg.

Ezen a versenyen egyébként Marton József modellje az erős szélben elsodródott és Kesztölc térségében el is tűnt, azóta sem került elő. A dorogiak után a tatabányai klub is versenyt rendezett, mégpedig a Szabó testvérek emlékversenyét a kecskédi repülőtéren. Elektromos modell kategóriában a dorogi Bodrogi István második lett, míg vitorlázó kategóriában Südi Sándor a harmadik, Németh Róbert pedig a hetedik helyen végzett tatabányai részről. Szentgálon rendezték a Debreceni Tibor Emlékversenyt, ahol vitorlázó kategóriában Marton József harmadik, Németh Róbert hetedik lett. Elektromos motor kategóriában Gál István a harmadik helyet szerezte meg.

A következő versenyhelyszín Várpalota volt, ahol a 18. Bányász Kupa-versenyt rendezték meg. Itt vitorlázó kategóriában Fidrich András az első helyen végzett és egy évre elnyerte a kategória vándorserlegét is. Marton József negyedik, Záboji Gusztáv pedig hatodik lett. Elektromotoros kategóriában Gál István ugyancsak az első helyen végzett. A Tavaszi Kupát csak ősszel sikerült megrendezni Alsónémediben, ahol vitorlázó kategóriában Fidrich András a második, Németh Róbert a negyedik, Marton József pedig a hetedik helyet szerezte meg.

Elektromotoros kategóriában Gál István második helyezést ért el. Ugyancsak Alsónémediben rendezték a Tóth Mihály Emlékversenyt, ami egyben évadzáró verseny is volt. Vitorlázó kategóriában Németh Richárd második, Fidrich András harmadik lett, míg Marton József két modellel a negyedik és ötödik helyet szerezte meg. Elektromotoros modell kategóriában Gál István harmadik helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában