téli peca

2020.01.03. 11:51

Ragadozókra érdemes most menniük a horgászoknak

Ahogy csökken a hőmérséklet, a ragadozó halak kifogására van a legtöbb esélyünk, tudtuk meg Tomayer Bélától, a Kecskédi Horgászegyesület elnökétől.

Sz. D.

Hajdúszoboszló, 2017. december 14. Veselényi Attila halászmester elszállításhoz készíti elõ a piaci halat. A hajdúszoboszlói Bocskai Halászati kft két hetes kampánnyal, szükség esetén napi 10 tonnányi kiemeléssel igyekszik kielégíteni a karácsonyi vásárlói halszükségletet. Ilyenkor az éves értékesítés negyede kerül piacra, pontyból, busából, amurból, kárászból és harcsából. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Oláh Tibor

Nem kedvez a téli időjárás a horgászoknak, tudtuk meg a Kecskédi Horgászegyesület vezetőjétől, Tomayer Bélától, hiszen minél hidegebb van, annál kevesebb az esélyünk arra, hogy horogra akadjon valami.

– Ilyenkor főként a ragadozó halak kifogására van nagyobb esélyünk. Ebben az időszakban a kedvenc halaink nagy százaléka elúszik mélyebb részekhez, ami számunkra megközelíthetetlen, vagy akadályozhat minket a víz felszínén lévő jégpáncél – részletezte az elnök, hozzátéve, hogy az elszántabbaknak bizony fel kell készülniük az ilyen extrém időjárási jelenségekre is céljaik eléréséhez.

Nemcsak a hideg idő nehezítheti a fogást, hanem, ha tartósan fagypont alatt marad a hőmérséklet, akkor bizony a jégréteg is, aminek a vastagságra is ügyelnünk kell, hiszen legalább tíz centiméter vastagságúnak kell lennie. Mint megtudtuk, mindenféleképpen szükséges az előzetes szemügyre vételezés. Elsősorban a megfelelő horgászkészlet segít ilyenkor áthidalni a kihívásokat. Ilyenkor a jégen egy léket kell fúrni, amit később egy jól látható szalaggal kell megjelölni a balesetek elkerülése végett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában