díj

2020.01.30. 07:02

Országos elismerést vehetett át az esztergomi tanár

A 2018/2019-es tanévi Diákolimpia országos döntőin elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által rendezett ünnepségen.

W. P.

Balogh Gábor, Mihalovics Gábor és Hajnal Gabriella az átadón

Forrás: beküldött

Díjazták a tanév legeredményesebb megyei, illetve budapesti testnevelőit is, ezt az elismerést Komárom-Esztergomból Mihalovits Gábor, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium testnevelője érdemelte ki. Az ünnepségen részt vett és a díjátadásban közreműködött Latorcai Csaba János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is.

Balogh Gábor, Mihalovics Gábor és Hajnal Gabriella az átadón (Fotó: beküldött)

A Diákolimpia versenysorozat az elmúlt tanévben is nagyszámú iskolát és versenyzőt mozgatott meg: a viadalokra összesen 320 ezer nevezés érkezett, közülük 35 ezren jutottak a sportági döntőkbe.

A díjak értékét tovább növelte, hogy azokhoz a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója, a Prima Primissima díjas Keleti Ágnes is személyesen gratulált.

– A gyerekek a sportot játéknak, rosszalkodásnak fogják fel. Hagyni kell őket, hogy szeressék és kibontakozzanak – mondta az ötszörös olimpiai bajnok tornásznő.

Az MDSZ elnöke megköszönte valamennyi pedagógus, iskola és rendező szervezet együttműködését.

– Az elmúlt nyolc évben hatalmas fejlődésen ment keresztül a Diákolimpia, amely ma a legnagyobb országos tanulmányi verseny, 150 ezer résztvevővel minden tanévben. További feladatunk, hogy azokat a gyerekeket is megszólítsuk, akiknek nem az élsport a céljuk, fontos, hogy ők is megtalálják azt a sportágat, amelyet örömmel űznek, amelyben kiteljesedhetnek és egész életükön át élményt nyújt számukra – emelte ki Balogh Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában