kosárlabda

2020.01.19. 17:50

A kosárzuhatag ellenére kikapott az OSE a ZTE-től

A meccs végeredménye ellenére az ellenfél edzője elismerő szavakkal illette Oroszlány kosárlabda terén elért eredményét.

Kun Attila

Fotó: Hoffartné Katalin

Az OSE Lions hazai pályán veszített a ZTE ellen a bajnokság 16. fordulójában egy olyan mérkőzésen, amely legkevésbé a védekezésről szólt.A mérkőzéssel kapcsolatos legfontosabb kérdés talán az volt, hogy a vendégcsapat hogyan reagál a napokban bekövetkezett edzőváltásra. Mint kiderült, a Bencze Tamás helyére erre az egy meccs­re kinevezett Heinrich Róbert alaposan felszakította a gátakat az egerszegi játékosokban…

Bár a mérkőzés legelején még 6-4-re az OSE vezetett, lassan megkezdődött a vendégcsapat tűzijátéka: a ZTE játékosai szinte minden támadásukat kosárral fejezték be és az első negyed végére nyolcpontos előnyt szedtek össze. A második negyed is hasonló forgatókönyv szerint zajlott: az oroszlányiak futottak az eredmény után, de a gyenge védekezésük miatt még nagyobb hátrányba kerültek.

A harmadik negyedben aztán eldőlt a mérkőzés: az elképesztően jól dobó vendégek (az egész mérkőzésen csaknem 70, a triplák tekintetében 61 százalék volt a mutatójuk) már 31 ponttal is vezettek, innen sikerült a zárónegyedre 20 pontra feljönni. Ott az OSE egyszer még felkapaszkodott 11 pontra, de az egyenlítésre nem volt esélye. A bajnokság eddigi legpontgazdagabb mérkőzését játszotta a két csapat, az egyébként ugyancsak jól támadó (de tragikusan védekező) Lions pedig immár a bajnokság legtöbb szerzett ponttal veszítő csapata lett és maradt a 8. helyen…

Szót kell még ejteni a vendégtábor néhány gusztustalanul viselkedő (és a legkevésbé sem szomjas) tagjáról is, akik a helyi B-közép köszöntésére mutogatással válaszoltak, majd a mérkőzés vége felé járva az egyikük az oroszlányi tábor felé vette az irányt némi balhé céljából. A biztonságiak persze hamar megakadályozták ennek elérésében, a vendégszurkolók pedig rendőri kísérettel hagyták el a várost.

Sebastjan Krasovec: – A mérkőzés nagy részében rosszul védekeztünk és nem találtuk meg az ellenfél játékának ellenszerét. A gyors támadásaikat nem tudtuk megakadályozni, ráadásul szinte mindent bedobtak szabad helyzetből. Bár a támadójátékunkkal nem volt probléma, sokkal agresszívebben kellett volna védekeznünk.

Heinrich Róbert: – Először is szeretnék gratulálni az Oroszlánynak ahhoz, amit itt létrehoztak az elmúlt időben, egy igazi ékszerdoboza ez az országnak. Büszkék lehetnek arra, hogy ezt nekik sikerült megoldani, egy igazi kosárlabda fellegvárrá fog válni, vagy már félig meddig az is.

Kosárlabda, NB I. A., férfi, 16. forduló

OSE Lions–Zalakerámia ZTE KK 104-115 (21-29, 25-31, 28-34, 30-21)

Oroszlány, 1400 néző, vezette: Praksch P. Á., Tóth C., Ádám J.

OSE Lions: Illés 5/3, Abell 20/3, Rizvics 6, Bozsovics 19, Hayes 6. Csere: Demeter, Mohácsi 21/12, Garamvölgyi, Zsíros 7/3, Washington 20/6. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Az eredmény alakulása: 2. perc: 6-4, 4. p.: 6-14, 14. p.: 29-44, 16. p.: 36-47, 22. p.: 46-69, 24. p.: 49-80, 27. p.: 65-85, 32. p.: 83-97, 37. p.: 90-111, 39. p.: 100-111.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában