Elismerés

2020.01.07. 20:00

Kitüntették a legendás komáromi kajakedzőt, Soós Tibort

Soós Tibor edzői pályafutása alatt olimpiára is felkészítette a szlovák válogatott kajakosokat, ahonnan érmekkel térhettek haza, most elismerték munkásságát.

Kovács László

Forrás: komaromonline.sk

A szlovák állam megalakulásának 27. évfordulója alkalmából a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának történelmi épületében nagyszabású átadási ünnepség keretén belül Zuzana Čaputová köztársasági elnök Peter Pellegrini kormányfő és Andrej Danko házelnök jelenlétében a közélet-, a sport-, a kulturális élet húsz személyiségét, köztük két kimagasló eredményeket elért magyar személyiséget is kitüntetett. A besztercebányai Kubička Kucsera Klára művészet- és építészettörténészt és az észak-komáromi Soós Tibort – írja a komaromonline.sk a pozsonyi Új Szóra hivatkozva.

A legendás kajakedző, Soós Tibor a Ľudovít Štúr-érdemrend második fokozatát vehette át Čaputovától. Soós Tibor pályája során hat olimpiára készítette fel a szlovákiai válogatottat. Athénből bronz­éremmel, Pekingből pedig ezüstéremmel tértek haza a tanítványai. Az általa tanított sportolók azonban nem csupán az ötkarikás játékok krónikájába írták be a nevüket, de számtalan világbajnoki és Európa-bajnoki éremmel is gazdagították a Komáromi Kajak-Kenu Klub hírnevét.

– Kellemesen meglepődtem. A szakmailag aktív életszakaszom vége felé ez egy olyan elismerés, aminek nagyon örülök. Szlovákiai magyarként is ezt az országot képviseltem a világversenyeken, ezért örülök a kitüntetésnek – nyilatkozta a díj átvétele után Soós Tibor a pozsonyi Új Szónak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában