futóverseny

2020.01.04. 07:06

Jelmezekkel és futással búcsúztatták az óévet Komáromban

A Sprint Futóklub idén is Komáromban búcsúztatta az óévet, természetesen ezúttal is futóversennyel.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

Immár 21. alkalommal rendezte meg a Sprint Futóklub a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetséggel közösen hagyományos óévbúcsúztató futását.

A komáromi sportcsarnoknál 135-en adták le nevezésüket. A 200 méteres távon 10 éves korig a legkisebbek indulhattak, ők a célban érmet és csokoládét kaptak. A 4300 méteres főtávon többen egyedileg készített frappáns jelmezekben futva búcsúztatták az óévet, a rendezők a legjobb hatot díjazták. A szervezők örömére ismét sok felvidéki magyar indult a futóversenyen, erősítve a magyar futókkal való barátságukat. Az eredményhirdetésnél érmeket, kupákat és számos egyedi különdíjat vehettek át a versenyzők. A szervezők köszönetet mondanak Dombay Gábornak, dr. Mikolasek Sándornak, Töltési Lászlónak, a Komárom-Európa Futó Egyesületnek és a komáromi rendőrségnek.

Eredmények: 4300 méter, abszolút: 1. Somogyi Károly (BKV Előre, Budapest), 2. Horváth Erik (Bős, Szlovákia), 3. Bíró Attila (Dunaszerdahely, Szlovákia); lányok: 1. Szabó Annamária (Komarno SK), 2. Horváth Csilla (Komárom), 3. Sőregi Ági (Oroszlány, Győr HASE).

A verseny legidősebb indulói a 86 éves Kenyér Imre, illetve a 81 esztendős Richter Ferenc voltak, mindketten Budapestről érkeztek. A legfiatalabbak a tatai Mészáros Lili, illetve a győri Sklánicz Balázs voltak, akik 7 évesen vágtak neki a 200 méteres távnak.

Az egyesület legközelebbi versenye az áprilisi Turul-futás lesz Tatabányán, de a sprintesek addig még számos külföldi és hazai versenyen vesznek részt. Jelenleg Szlovákiában tartózkodnak, ahol a helyi szervezők meghívásának eleget téve Nagymegyeren, valamint Dunaszerdahelyen versenyeznek, az új évet pedig maratonnal és félmaratonnal indítják Gútán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában