kosárlabda

2020.01.05. 10:33

Ez most nem a Körmenden múlt: hajszálon múlt az OSE győzelme

Az OSE Lions végig vezetett, a találkozó végén mégis elveszítette a Körmend elleni mérkőzést. Nagyon közel volt a győzelem, de ezúttal a rutin döntött.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Már jóval a kezdés előtt fantasztikus hangulat uralkodott az „Akácban”, a nézőtéren egy gombostűt sem lehetett volna leejteni. Igaz volt ez a vendégszektorra is, hiszen a körmendiek is megtöltötték a számukra fenntartott helyeket (ilyen sokan még nem érkeztek idegenből az oroszlányi kosárcsapat mérkőzésére). A találkozó némi késéssel indult: mivel mindkét csapat piros felsőben kezdte volna a találkozót, a hazaiaknak mezt kellett cserélniük: így lett a pirosból fekete.

A váratlan közjáték nem zavarta meg a Lions-t, amely az első negyedben káprázatosan játszott. Szenzációs volt a védekezés és a lepattanózás, a palánk alatt Heyest nem lehetett tartani és a triplák is jöttek. Ez már egyáltalán nem az első fordulóban, Körmenden látott, kissé megilletődött OSE volt… A második játékrészben a vendégcsapat támadásban és védekezésben is feljavult (volt honnan…), a Lions játékába pedig egyre több hiba csúszott, de a Körmend így is csak egy pontot tudott faragni az első negyed végére összeszedett hátrányán. A harmadik negyed derekán hullámvölgybe került a Lions, a vendégek feljöttek hét pontra, de a hajrá ismét az oroszlányiaké volt, aki 14 pontos előnnyel kezdhették a záró játékrészt. A körmendi szurkolók meglehetősen frusztráltak voltak, amellett, hogy a nagyszünetben a mellékhelyiségben is rágyújtottak, a harmadik negyedben még egy sapka is berepült a pályára a vendégszektorból egy vitatott játékvezetői ítéletet követően.

Három perccel a vége előtt még mindig 10 pont volt a hazai csapat előnye, innentől azonban támadásban teljesen leblokkolt az OSE. A határozottan védekező körmendiek mellett sem a közeli, sem a távoli dobások nem mentek, ahogy az egy-egy elleni játékban sem sikerült megverni a vasiakat. Eközben a tarthatatlan, végül 30 pontig jutó Turner vezetésével a vendégek fokozatosan dolgozták le a hátrányukat, majd a körmendiek utolsó hat pontját szerző Edwards révén fél perccel a vége előtt a vezetést is átvették – először a mérkőzés során. Egy támadása még maradt az OSE-nak, de ezúttal sem sikerült betalálni, így a bajnoki ezüstérmes Körmend megszerezte a győzelmet. A Lions az utolsó három percben nem tudott pontot szerezni, a rutinos Körmend pedig kihasználta ezt. Nagyon közel volt a bajnokság eddigi legnagyobb bravúrja, amely ezúttal nem a vendégcsapaton múlott.

Kosárlabda, NB I. A., férfi, 14. forduló

OSE Lions– Egis Körmend 71-72 (23-9, 18-19, 18-17, 12-27)

OSE Lions: WASHINGTON 14, Abell 4, Mohácsi 3/3, BOZSOVICS 14/3, HAYES 12. Csere: Rizvics 9, Demeter 6, Illés 7/6, Garamvölgyi 2, Zsíros.

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 9-2, 15. p.: 35-22, 26. p.: 50-35, 28. p.: 50-43, 34. p.: 67-54, 37. p.: 71-61.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában