birkózás

2019.11.03. 09:53

Otthon taroltak a tatabányai birkózótehetségek

Három nap alatt három országos jelentőségű versenynek adott otthont Tatabánya, ahol a hazai csapat versenyzői kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Petrik József

A sportág három rangos eseményére, a házigazda Tatabányai SC, tíz versenyzőt küldött csatába a három napon. A diák korosztályban Zóni Dániel (42 kg) remek birkózással diákolimpia bajnok lett. A további három TSC-s birkózópalánta is derekasan helytállt, sőt, egy további előkelő ötödik helyezést is szereztek.

Derekasan helytálltak a hazai versenyzők (Fotó: Beküldött)

A serdülő korosztályban három tatabányai induló volt. Itt Ábrahám Benjamin (57 kg) lett ötödik egy nagyon erős mezőnyben.

A harmadik viadalon aztán a legidősebbek feltették a pontot az i-betűre. Három országos bajnoki címet nyertek a TSC üdvöskéi, és csapatban is a dobogó harmadik fokára állhattak.

Név szerint, Lázár Csenge (43 kg), Balázs Bálint (65 kg) és Deák Zoltán (110 kg) ügyes, taktikus és olykor lehengerlő birkózással szereztek bajnoki aranyérmet. Mellettük két fiatal, korengedménnyel induló hazai sportoló is szőnyegre lépett, azonban az idősebbek most jobbnak bizonyultak náluk.

A tehetséges fiatalokat Katona Géza, Turák Pál, Ungi Lajos és Takács János edzők készítették fel. A megyeszékhely adott otthont az NB II-es csapatbajnokság küzdelmeinek is. A tatabányai gárda ellenfelei a Haladás VSE és a Dunaferr csapatai voltak. A hazaiak fiatal, főként kadet- és junior korú versenyzői mellett néhány idősebb tatabányai birkózó is beszállt a színvonalas csatába.

A TSC küzdelmes meccseken ugyan, de szoros vereségeket szenvedtek 5:4, illetve 6:3 arányban. Külön érdekessége volt a csb-nek, hogy szőnyegre lépett a házigazdáknál a honosított Kuramagomedov Murad, aki közelmúlt felnőtt világbajnokságán képviselte a hazánk színeit.

A hazai csapat összeállítása:

Bíró Gergő, Szabó Csaba, Balázs Bálint, Gyürky Tibor, Koller András, Kuramagomedov Murad, Kósa Dániel, Ungi Lajos, Kiss Norbert, Kiss Roland, Sztancs Csaba, Marton Márk, Deák Zoltán Harsányi Roland és kölcsön versenyzőként, Buzsi Ádám. A gárdát Katona Géza és Turák Pál edzők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik