nebulók

2019.11.10. 17:53

A nebulók szépen szerepeltek a bajnokságon

A Tatabányai Nebuló JDSE sportolói az elmúlt hetekben is sikeresen teljesítettek a különböző hazai versenyeken, Kecskemétről országos bajnoki címmel, Koroncóról kilenc éremmel, köztük három arannyal térhettek haza.

Kun Attila

A nebulók ügyesen szerepeltek a tatamin

Forrás: beküldött

A nebulós dzsúdósók október közepén Kecskeméten, a diák „A” és „B” korosztályú országos bajnokságon vettek részt. A csapatból kiemelkedően teljesített Moharos Zsófia, aki a „B” korosztályban megnyerte a 36 kg-osok küzdelmeit. Előbb egy ugyancsak tatabányai versenyzőt győzött le waza-arival, majd a döntőben ipponnal verte veszprémi ellenfelét.

Bács-Kiskun megye székhelye után már valamivel közelebbre, a Győr-Moson-Sopron megyében található Koroncóra utaztak a tatabányai egyesület fiataljai, ahol egy meghívásos nemzetközi versenyen léptek tatamira. Koroncón 25 egyesület, köztük két osztrák, valamint egy német és egy szlovák csapat is indította versenyzőit, összesen 260 dzsúdós gyűlt össze a megmérettetésen. A nebulósok remekül szerepeltek, mindegyik éremből hármat vihettek haza a versenyt követően.

A nebulók ügyesen szerepeltek a tatamin (Fotó: beküldött)

Ismét az első helyen végzett Moharos Zsófia („B” korcsoport, 36 kg), rajta kívül Nagy Boglárka („C”, 40 kg) és Lakatos Brendon („D”, 40 kg) is a legjobbnak bizonyult korosztályában és súlycsoportjában. Második lett Fekete Milán („C”, 33 kg), Nagy Botond („D”, 22 kg) és Szántó Áron (serdülő, 36 kg), míg a harmadik helyet szerezte meg Marton Rebeka („B”, +49 kg), Szabadi Simon Péter („A”, 73 kg) és Turák Merse (serdülő, 81 kg).

A versenyzők felkészítő edzői Szabó Zsuzsanna és Demeter Béla. Szabó Zsuzsanna a versenyeket követően elmondta, hogy nagyon büszkék magyar bajnokukra, Moharos Zsófiára, valamint a koroncói győztesekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában