hatalmas siker

2019.09.28. 12:25

Maráz Zsuzsannát és a szív diadalát is ünnepelhetjük az idei Spartathlonon

Taroltak a magyarok a 2019-es Sparthatlon ultramaraton futóversenyen, ahol férfi és női kategóriában is magyar futó végzett az élen.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Sparthatlon Magyar Csapat

Hatalmas sikert ért el a magyar csapat a Görögországban a Sparthatlonon. A 246 kilométer hosszú ultramaratoni futóversenyen a magyar színeket megyénkből az esztergomi Maráz Zsuzsanna is erősítette.

Az esztergomi futó másodjára ért fel a Sparthatlonon a csúcsra (Fotó: Facebook/Sparthatlon Magyar Csapat)

A címvédőként induló esztergomi futó a 2019-es versenybe is hatalmas elánnal vetette bele magát. Az idei verseny a nőknél izgalmas véghajrát hozott. Maráz Zsuzsanna húsz kilométerrel a befutó előtt emberfeletti teljesítménnyel óriási hajrát indított és 227 kilométernél sikerült megelőznie az addig élen haladó orosz Irina Maszanovát. Az esztergomi futó az előzést követően már nem engedte át a vezető pozíciót és 27 óra 15 perc 12 másodperces idejével a 2019-es Sparthatlon női mezőnyének bajnoka lett. Zsuzsanna ezzel a nagyszerű idővel nem csak a lányok mezőnyében ért fel a csúcsra, de az összetettben is az impozáns 8. helyet sikerült megszereznie.

Hosszú idő után fordult elő az a Sparthatlon történetében, mint a 2019-es versenyen, ugyanis férfi kategóriában 1991 után ismét magyar versenyző állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A 31 éves ultrafutó Bódis Tamás viszonylag óvatosan kezdett, az első ellenőrző pontokon nagyjából negyedórás hátránnyal követte az élen futókat. A 80. kilométernél azonban már a harmadik helyen futott. A Korinthoszi csatornánál már csak kétperces hátránya volt a japán Tacujával szemben. 220 kilóéternél Bódis előnye szinte behozhatatlanra nőtt a mezőny élén és végül 23 óra 29 perc 32 másodperces idővel csapott elsőként a célba. Ezzel a teljesítményével Bódis Tamás révén 28 év után állhatott magyar férfi versenyző a Sparthatlon dobogójának legtetejére. A férfiaknál második helyen a szintén magyar Csécsei Zoltán csapott a célba, aki 24 óra 17 perc 7 másodperces idejével lett ezüstérmes.

A magyar csapat a teljesítmény mellett nemes célt is képviselt a hosszú verseny alatt. Az egész Spartathlon Magyar Csapata a Magyar Hospice Alapítványt képviselte. A futók kitűzték a sárga nárciszt, amivel a már nem gyógyítható daganatos betegek ellátására hívták fel a figyelmet. Az alapítvány közel 30 éve látja el a hospice-betegeket, és családjaikat, és mindezt teljesen ingyenesen, így a futók adománygyűjtéssel is összekötötték versenyüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában