brigetio

2019.08.06. 07:33

Belekóstolhatunk a magyar Giro d’Italiába a komáromi versenyen

Immár ötödik alkalommal várják a szervezők augusztus 11-én a kerékpárversenyzőket Komáromba, a Brigetio Országúti mezőnyversenyre, amelyen 45 és 97 kilométeres távokon mérhetik össze erejüket és kitartásukat az indulók.

N. T.

Immár ötödik alkalommal várják a szervezők augusztus 11-én a kerékpárversenyzőket Komáromba, a Brigetio Országúti mezőnyversenyre.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

A megmérettetésen a hazai amatőrök színe-java várhatóan ott lesz a rajtnál és rajtuk kívül egy-két „profi” versenyző részvétele sem kizárt. Gregor Zoltán, a versenyt szervező Brigetio Kerékpáros Sportegyesület elnöke elmondta, hogy a versenyre nem csak amatőröket várnak, ennek bizonyítéka, hogy külön létrehoztak egy abszolút, pénzdíjas kategóriát is.

– Idén is két távon mérhetik össze erejüket és kitartásukat a versenyzők. A 97 kilométeres hosszútávon 640 méter szintkülönbséget, míg a 45 kilométeres rövidtávon 188 métert kell leküzdeniük a résztvevőknek. A verseny érdekessége, hogy a hosszútáv érinteni fogja a 2020-as Giro d’Italia útvonalát, így mindenki kipróbálhatja magát ezeken a szakaszokon, ahol jövő májusban a profik is tekerni fognak – emelte ki Gregor Zoltán.

Hozzátette: mindkét táv egyszerre, 10 órakor lassú rajttal indul a Csillag erőd mellől, de a rajt után nem sokkal különválasztják az indulókat, így nem fognak összekeveredni a különböző távokon a kerékpárosok.

Idén is meghirdették a szervezők a csapatversenyt, amelyen mindegyik, legalább nyolc kerékpárost nevező együttes részt vehet. A csapatok versenyzőinek idejét összeadják a verseny után és a három legjobb gárdát különdíjban részesítik. Gregor Zoltán kitért arra is, hogy a Brigetio Kerékpáros SE vezetése és a Magyar Közút nonprofit Zrt. szakemberei nemrég bejárták a verseny teljes útvonalát. A szervezők ígéretet kaptak arra vonatkozóan, hogy a rajtig az esetleges úthibákat kijavítják, így a versenyzők a lehető legbiztonságosabb körülmények között tudják teljesíteni a távokat.

A versenyre augusztus 7-én éjfélig még bárki jelentkezhet, utána viszont már csak a helyszínen lehet regisztrálni a megmérettetésre az indulni szándékozóknak. A verseny idején forgalomkorlátozásokra kell számítani a közlekedőknek a Komárom–Nagyigmánd–Kocs–Mocsa–Komárom, illetve a Komárom–Nagyigmánd–Kocs–Tata–Kömlőd–Dad–Császár–Kisbér–Nagyigmánd–Komárom útvonalakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában